Kiderült mikor érkezik a Nokiákra az Android 10

nokia-android-10-cover

A Nokia tavaly is az első gyártók között volt aki kiadta legújabb Android rendszer frissítését, és most úgy tűnik idén sem lesz ez másképp.


A Nokia egy elég szemrevaló frissítési ütemtervet osztott meg a napokban. Ezen láthatjuk, hogy 2019 utolsó negyedévében, illetve 2020 első és második negyedévében melyik mobiljukra mikor érkezik az Android 10. A kép alapján idén a Nokia 7.1, Nokia 8.1 és a Nokia 9 PureView fogja megkapni az új rendszert. Jövőre elsőként a Nokia 6.1, Nokia 6.1 Plus és a Nokia 7 Plus-ra érkezik az Android 10. Valamivel később pedig a Nokia 2.2, Nokia 3.1, Nokia 3.2 és a Nokia 4.2-re jön a 10-es főverzió. Majd ezeket követően, de még mindig az első negyedévben a Nokia 1 Plus, Nokia 5.1 Plus és a Nokia 8 Sirocco mobilok tulajdonosainál villanhat fel a frissítést jelző értesítés.

nokia-android-10-map

A második negyedévben az olcsóbb készülékekre is jön az Android 10. Ezek a Nokia 2.1, Nokia 3.1, Nokia 1, illetve a Nokia 5.1 is átcsúszik erre az időszakra. Juho Sarvikas a Nokia termékfejlesztési vezetője már korábban is több alkalommal megjegyezte, hogy ők voltak azok akik leggyorsabban átálltak Android 8-ról Android 9-re. A fiatalember elmondta, hogy ezúttal még gyorsabban szeretnék elérhetővé tenni a felhasználók részére a legfrissebb Androidot.