Kiegészítőket gyártó cég szivárogtatott képet a Huawei P11-ről

A napokban kitudódott a Huawei 2018 ütemterve, amiből megállapítható, hogy a P széria megjelenése a második negyedévben várható, de feltehetően már az év első három hónapjában megismerkedhetünk velük az MWC-n.


Egyben az is kiderült, hogy a P sorozat ismét három készüléket foglal magában, ezek lesznek a P11, P11 Plus és P11 Lite, bár korábbi pletykák alapján már a P20 megnevezés is szóba jött. A Mate 10 Pro és Mate 10 Lite modellek szélesebb körben is elterjednek és láthatunk kettő titokzatos, Maya és Salina kódnevű készüléket, amikről egyenlőre semmit sem tudni.

Egyes források szerint a P széria egyes tagjai (P11 és P11 Plus) is teljes képernyős kialakítást kaphatnak, ami nagyjából az Essential PH-1 vagy iPhone X dizájnjára hajazhat. Most kiszivárgott pár kép, egy kiegészítőket gyártó cégtől, amin állítólag a Huawei P11 és P11 Lite látható. Az utóbbi akár valóban az MWC-n bemutatkozó készülék lehet, viszont a P11 szinte teljes egészében az iPhone X-re hasonlít, elég kicsi rá az esély, hogy a Huawei lemásolná az Apple csúcsmobilját. 

A kép alapján úgy tűnik a P11 Lite is dupla kamerákat fog kapni és a megszokott módon az ujjlenyomat olvasót a hátlapon találjuk, a specifikációkat egyenlőre homály fedi. A P11-et csak egy irányból tekinthetjük meg, az előlapon rendkívül sok érzékelő látható és szinte egy az egyben iPhone X az egész mobil.

Bár a hátlapról nincs kép, de borítékolható a dupla kamera és biztosan megkapjuk a nemrég bemutatott arcfelismerő technológiát is. Mivel a képek nem hivatalos forrásból származnak, ezért érdemes némi fenntartással kezelni a látottakat.