Kiszivárgott renderképen a Galaxy Note20 és Note20 Ultra

A Galaxy S20 széria bemutatója óta már egy hónap eltelt, és azóta piacra is került a három készülék. Az elsődleges hírek alapján viszont nem fogynak úgy, mint az S10 és S10+. A Samsungnál most a Galaxy A széria legújabb tagjaira és a Note20 mobilokra koncentrálnak, nézzük mit hallani a Note20 és Note20 Ultráról.


Az borítékolható, hogy idén is legalább két Note telefont kapunk, a névben biztosan lesz változás, egyrészt 10-ről 20-ra ugrunk és Plus utótagot valószínűleg Ultrára cserélik. A Samsung már megkezdte az 512 GB-os eUFS 3.1-es memóriák tömeges gyártását, amit a „zászlóshajó telefonoknak” szánnak, nem nehéz tehát kitalálni milyen tároló kerül az újdonságokba. Az S20 Ultra 512 GB-os verziója egyébként eUFS 3.0 szabvánnyal rendelkezik, jelenleg ez a leggyorsabb megoldás a piacon.

Az eUFS 3.1-es telefonok körülbelül másfél perc alatt bonyolítanak le 100 GB adatátvitelt, erre az UFS 3.0 esetében több mint négy percet kell várnunk – írja a Phonearena. A véletlenszerű műveleti sebesség is jelentősen növekedni fog, bizonyos esetekben akár 60 százalékkal jobb teljesítményt kapunk. Legalább 1200 MB/s szekvenciális írási sebességre lehet számítani, ami több mint tízszerese egy UHS-I micro SD kártya sebességének. Az 512 GB-os kiszerelésen kívül, hamarosan megindul a 256-os és 128 GB-os eUFS 3.1-es tárolómemória gyártása is. Ezen a vonalon tehát biztos nem lesz panasz az augusztusban érkező két Samsung csúcsmobilra.

A kamerarendszer is rengeteget fog fejlődni az előző generációhoz képest. A Galaxy S20 Ultrában debütáló 100x-os nagyításra képes, fektetett lencserendszerű teleobjektív – vagy annak egy továbbfejlesztet változata – biztosan megtalálható lesz a hátlapon. A legfrissebb hírek arról árulkodnak, hogy a Samsung 150 megapixeles főkamerán dolgozik, akár az is elképzelhető, hogy ezt fogják bepakolni a 108 megapixeles ISOCELL Bright HMX helyett.

Előkerült két renderkép, amin az állítólagos Galaxy Note20 és Note20 Ultra látható, bár a hitelességük egyelőre megkérdőjelezhető, de úgy tűnik előbbi esetében négy, utóbbinál pedig öt hátlapi kamerára számíthatunk. Ami érdekes, hogy előlapi szenzor egyik képen sincs feltüntetve, a Samsung nem nagyon erőlteti a mechanikusan előugró szelfikamerát, ezzel csak a közel egy éve megjelent Galaxy A80-nál próbálkoztak. Szóba jöhet tehát a megjelenítő alá rejtett szelfikamera, ami várható volt, hogy hamarosan felbukkan a piacon, nem lenne meglepő, ha a kijelző technológiák terén monopolhelyzetben lévő Samsung Display rukkolna elő elsőként ezzel.

Az egyik render egy merész S Pen-be épített szelfikameráról árulkodik, erről már tavaly is lehetett hallani, meglátjuk mi sül ki majd belőle. A hardveres összetevőkről viszont még semmit nem tudunk. A tavalyi forgatókönyvből kiindulva, az év közepén számíthatunk új Qualcomm és Exynos rendszerchipre is, gyaníthatóan ezeket kapja majd a motorháztető alá a Note20 és Note20 Ultra.

A Note20 mobilokkal kapcsolatos híreket érdemes egyelőre pletykaszinten kezelni, a bemutatóig közel fél év van hátra, addig bármi megtörténhet, különösen a mai bizonytalan gazdasági helyzetben.