Kiszivárogott a Galaxy XCover Pro teljes hardverspecifikációja és árazása

xcover-pro-cover

Korábbi pletykáknak köszönhetően már tudjuk, hogy hamarosan egy újabb modellel bővül a Galaxy XCover széria. Most a modell hardveres felépítése és árazása is kitudódott.


Ronald Quandt a WinFuture.de újságírója mint tudjuk igen jó kapcsolatokkal rendelkezik ha Samsung mobilokról van szó. A fiatalember az elmúlt években több Samsung készülékről is lerántotta a leplet még a megjelenés előtt. Ezúttal a Galaxy XCover Pro-ról publikált, aminek köszönhetően mindent megtudtunk az eszközről. Valószínűleg a Samsung XCover szériáját már nem kell bemutatni. Ezek a Samsung úgynevezett strapatelefonjai, ebből adódóan az XCover Pro is IP68 tanúsítvánnyal rendelkezik, de már nem lesz olyan robusztus mint az előző modellek voltak. A készülék vastagsága 10 milliméteres, ez mellé pedig 200 grammos súly fog társulni.

xcover-pro-1

Az XCover Pro 6,3 hüvelykes Full HD+ felbontású 20: 9-es képarányú megjelenítőjét már sokkal vékonyabb kávák ölelik körül mint a széria előző modelljei esetében. Ami pedig a hardverspecifikációkat illeti Exynos 9611 lapkakészlet dübörög majd a motorháztető alatt, mellé 4 GB RAM-ot és 64 GB-os belső tárolót kapunk. Arról viszont nem kaptunk információt, hogy a tárhely bővíthető lenne.

xcover-pro-9

A telefon 13 megapixeles előlapi kamerája a kijelző bal felső részén kap majd helyet. A hátlapon szintén bal oldalt függőlegesen pedig egy 25 megapixeles főkamerát és egy 8 megapixeles széles látószögű kamerát találunk. Az XCover Pro USB Type-C csatlakozón keresztül tölthető 4020 mAh-s akkumulátorát akár otthon is ki tudjuk majd cserélni. Kapunk Bluetooth és NFC funkciót is, valamint egy “Push to Talk” gombot ami több esetben is hasznunkra válhat. A bemutató dátumát illetően még nincs pontos információ, Ronald Quandt szerint februárra várható. Ebből adódóan már biztosan Android 10 rendszerrel és One UI 2.0 kezelőfelülettel fog érkezni. Az árazás pedig 500 euró körül fog alakulni, ami körülbelül 165 ezer forintot jelent. Vagy itthon ennél is többet.