Korrekt középkategóriás mobil érkezik a Samsungtól

Tavaly februárban mutatkozott be a Galaxy A50, majd a nyáron kaptunk egy félgenerációs frissítést is a Galaxy A50s személyében. Hamarosan érkezik a folytatás, gyaníthatóan most is februárban a Mobil Világkongresszuson leplezi le a sorozat legújabb modelljét a Samsung.


Be is futottak az első képek és pletykák a Galaxy A51-gyel kapcsolatban. Szokás szerint OnLeaks, PriceBaba közreműködésével tett közzé egy 3D-s CAD videót a masináról, ami a Note 10-hez hasonlóan kameralyukas előlapi szenzorral, de kissé szokatlan négy hátlapi modulos beállítással érkezik.

Az eszköz kijelzője 6,5 hüvelyk, mivel a hátlapon nincs biometrikus azonosító, jó eséllyel az ujjlenyomat-olvasót megjelenítőben találjuk. A mobil teljes vastagsága a kameraszigettel együtt 8,5 milliméter, a készülékház pedig 158,4 x 73,7 x 7,9 milliméteres dimenziókkal rendelkezik. Ebből adódóan a hátlapi kamerák eléggé kitüremkednek majd, ez manapság már egyre több gyártónál megfigyelhető, mintha valami kötelező trend lenne.

Az A51 Full HD+ felbontású Super AMOLED kijelzővel kerül forgalomba, a panel felső sávjának közepén egy 32 megapixeles szelfikamerával lőhetjük az önarcképeket. A másik oldalra összesen négy modul kerül, az elsődleges lencse 48 megapixeles lesz, a másik háromról egyelőre nem érkezett hír, de a Samsungot ismerve az ultra széles látószögű szenzor borítékolható, akárcsak a mélységérzékelő.

Galaxy A51 specifikációk

Egy Geekbech teszt a specifikációkról is árulkodik, ez alapján Exynos 9611 kerülhet a motorháztető alá, a belső memória mérete 4 GB, a tárhely pedig modelltől függően 64 vagy 128 GB lehet. Az energiaellátásról 4000 milliamperórás telep gondoskodik, gyorstöltésről nem érkezett hír, de az elődmodellből kiindulva legrosszabb esetben is a 15 wattot megkapjuk.

A képek alapján, lent az USB C port és a külső hangszóró mellett találunk egy 3,5 milliméteres jack kimenetet, ami különösen jó hír. Az ezüst, fekete és kék színben kapható készüléket már gyárilag Android 10 rendszerrel csomagolhatjuk ki a dobozból. Az árról és a célpiacokról egyelőre nem jött hír, de szinte biztosra vehető, hogy a Galaxy A51 hazánkban is forgalomba kerül.