Lassú az androidos aktiválás? – itt a Restore Anytime!

Olvasási idő kb 1-2 perc!

Lassú az Android telefonod beaktiválása és a költözés?

Olvasási idő kb 1-2 perc!

Ez hamarosan megváltozik, ugyanis a Google szeretné legalább olyan könnyűvé tenni a folyamatot, amilyen az Apple-é vagy legalábbis megközelíteni!

Ha minden igaz, akkor a május 14-én megjelenő Google Pixel 8a, már tudni fogja ezt a funkciót!

Az alapok

Kezdjük azzal, hogy mi szükséges ahhoz, hogy a leggyorsabb és biztonságosabb módon történjen az adatátvitel:

  • Töltőn és legalább 50%-on kell lennie, mindkét eszköznek
  • Bluetooth és Wifi kapcsolat legyen aktív és jó a jelerősség
  • A két eszköz távolsága 5 cm-en belül legyen, vagy ha tudjuk egyszerre a kettő telefont tölteni egy töltő padon az a legjobb.
  • Jelszavak és e-mail címek legyenek kéznél az aktiváláshoz.

Tehát, töltőn és 50% felett, egymás mellett és jó wifi és bluetooth kapcsolat kell illetve a jelszavak!

A probléma

Az alapvető gond az, hogy évek vagy akár a kezdetek óta probléma, hogy az Androidra költözni akár egy másik androidról vagy iPhoneról androidra sokkal lassabb, mint két iPhoneról vagy iPhonera. 

Ennek a felhasználói élménynek a javításáért, (ami valljuk be hasznos lenne, hiszen nem a legjobb kezdés ha már az aktiválás is döcögős) a Google jelentősen fejleszteni kívánja az aktiválási és adatköltöztető folyamatot.

A megoldás

A Google egy úgynevezett “MultiTransportD2DTransport” azaz multi transport két eszköz között ez a D2D – azaz Device to Device vagyis eszköztől eszközig adatmozgatás.

A lényege ugyanaz, mint az Apple adatköltöztető és aktiváló folyamatának annyi különbséggel, hogy a költöztetést párhuzamosan vezetékkel és vezeték nélkül is lehetővé tennék, hogy még gyorsabb és egyszerűbb legyen.

Dolgoznak még egy úgynevezett “Restore Anytime” funkción, ami azt jelenti, hogy bármikor visszalehet majd állítani adatokat másik eszközre a beaktiválás után.

A tervek szerint úgy is lehet majd migrálni, hogy egy már olyan telefonra költöztessünk adatot, amit már használtunk úgy, hogy a korábbi adatok és beállítások ne sérüljenek – Gondolati síkon reméljük, hogy a rendszer megkérdezi, hogy melyik beállítást szeretnénk használni ha ez eldöntendő kérdés lesz.

 

További jó időtöltést kívánunk minden kedves olvasónknak!

MEGOSZTÁS