Lite verzió jön a Galaxy Fold-ból!

galaxy-fold-cover

A méregdrága Fold kap egy vélhetően olcsóbb variánst, de a Lite modell jelen esetben nem pont azt jelenti amit megszokhattunk.


A tavaly februárban bemutatott, majd ősszel piacra kerülő Galaxy Fold-ra biztosan nem úgy fogunk gondolni évek múlva, mint egy slágertermékre. Ennek ellenére a hajlítható mobilok közül a Fold-ból adtak el a legtöbbet a piacon. Most, hogy befutott a Z Flip és hamarosan érkezik a Fold 2 is valamit kell kezdeni a raktáron marad első generációs Fold alkatrészekkel, ezért a Samsung úgy gondolta kiadnak egy valamivel olcsóbb verziót, amit a 2018-as, 2019-es és 2020-as komponensekből dobnak össze, a külső tehát változatlan lesz.

Megközelítőleg 55 ezer példánynak kellene gazdára találni, ezért a 700 ezres árcédulát elég szépen lefaragnák, állítólag 400 ezernél nem kérnek majd többet a Fold Lite-ért, ami nem is hangzik olyan rosszul. Azt persze tudni kell, hogy aki vásárol belőle kénytelen némi kompromisszumot kötni. Egyrészt a tárhely “csak” 256 GB, 4G modem lesz a motorháztető alatt és az ultravékony üvegréteg (UTG) sem gondoskodik a panel védelméről, helyette rugalmas műanyagot kapunk. A rendszerchip Snapdragon 865, ami mellé 8 vagy 12 GB RAM jár majd és a készülék világszerte beszerezhető lesz. Pontosan nem tudni mikor kerül majd forgalomba az eszköz, nincs kizárva, hogy néhány hónapot még várnunk kell rá.