Már úton van a Galaxy XCover 5

A Samsung XCover mobilok nem a teljesítményükről híresek, sokkal inkább a funkcionalitás és az ellenálló képesség az, ami miatt egy cég vagy szervezet ilyen készüléket vásárol. Bár egy szűk rétegről van szó, de van igény az ilyen mobilokra, érkezik is a sorozat következő tagja.

Bár 2020-ban az XCover Pro-t már januárban leleplezték, idén úgy tűnik egy kicsit csúszik a Samsung. Nyilván a Galaxy S21 széria startjával voltak elfoglalva, de jön a következő XCover telefon amit várhatóan még az első negyedévben bemutatnak. Az XCover 5 a napokban járt a Geekbench-nél, így a specifikációk egy részre fény derült. Valószínűleg senkit nem fog meglepni, hogy nem csúcshardver van a motorháztető alatt, de az 2 Ghz-en pörgő Exynos 850 előrelépésnek mondható az Exynos 9611-hez képest.

A RAM-hoz nem nyúltak továbbra is 4 GB áll majd a rendelkezésünkre, az viszont nem derült ki, hogy milyen memóriamodult pakol a Samsung az újdonságba. A 182 pontos egymagos és a 1148 pontos többmagos pontszám visszafogott teljesítményről árulkodik, de egy strapamobil esetében nem pont ez a legfontosabb tényező. Az már most borítékolható, hogy kamerában sem lesz a toppon az XCover 5, de biztosan lesz javulás ezen a téren is.