Megérkezett a Galaxy S10 és Galaxy S10 Plus

Infinity O megjelenítővel és ütős hardverekkel érkeztek a Galaxy S széria jubileumi mobiljai, a Galaxy S10 és Galaxy S10 Plus.


Ellentétben az S10e-vel a Galaxy S10 és S10 Plus idei érkezése már tavaly ilyenkor borítékolható volt. Az eddig kiszivárgott információknak köszönhetően az elmúlt hónapokban már volt rálátásunk arra, hogy mégis milyen hardvereket kapnak majd a Galaxy S10 mobilok. A nagyobb méretű Samsung Galaxy S10 Plus ívelt szélű 6,4 hüvelykes Super AMOLED kijelzővel debütált, melynek felbontása 1440 x 3040 pixel 19:9-es képarány mellett. A korábban kiszivárgott képekhez hasonlóan valóban két előlapi kamerát kapott az S10 Plus, melyek a kijelző jobb felső sarkában helyezkednek el, a Samsung által csak Infinity O fantázianévre keresztelt panelen, melyen a kijelzőben lévő biometrikus ujjlenyomat olvasó is található, de ennek paramétereit annyira nem részletezték.

Na, de térjünk vissza  a kamerákra, az előlapon egy (f/1,9) 10 megapixeles és egy (f/2,2) 8 megapixeles modul kapott helyet, előbbi egy PDAF Dual Pixel szenzor, utóbbi pedig mélység érzékelős. A hátlapon vízszintes kialakításban egymás mellett három kamera van, egy ultra széles f/2,2 rekeszértékű 16 megapixeles főkamera, f/2,4-es 12 megapixeles telefotó szenzor AF-el, OIS-al és 2x optikai zoomal, illetve van még egy állítható rekeszértékű 12 MP kamera Dual Pixeles egység is. A triónak köszönhetően hihetetlenül széles képeket készíthetünk, ezentúl még több tárgy fog majd beleférni egy fotóba illetve adott a 2160p videófelvétel 60 fps-el.

A Samsungtól már megszokhattuk, hogy kétféle rendszerchippel dobja piacra az S10 szériát, idén sincs ez másképp. Egyes országokban Snapdragon 855 lapkával, itthon pedig a 8 nanométeres Exynos 9820 CPU-val tudjuk beszerezni az S10 és S10 Plus-t. Ez a chip 2 db negyedik generációs Samsung processzormagból, illetve 2 db ARM Cortex-A75 és 4 db ARM Cortex-A55 magból áll, a grafikus gyorsításról pedig egy Mali-G76 MP2 gondoskodik, ráadásul NPU is van ami a mesterséges intelligenciáért felelős.

A Galaxy S10 Plus-t többféle memóriakiosztással tudjuk beszerezni, a csúcsmodell 12 GB RAM-ot és 1 TB tárhelyet kapott, de van 8 GB rendszermemóriával szerelt variáns is 128 vagy 512 GB tárolóval. Az akkumulátor 4100 mAh-s, ez a telep külső akkumulátorként is szolgál, csak a hátlapra kell helyeznünk egy másik S10 modellt, vagy a tegnap bemutatott kiegészítők egyikét és már megy is a töltés.

A kisebb Galaxy S10 kijelzője 6,1 hüvelykes kijelzővel rendelkezik, melynek felbontása ugyan az mint nagyobb testvérének, illetve a hátlapon lévő kamerák sem változatlanok. Az előlapon már van egy apróbb módosítás, mivel itt csak egy 10 megapixeles f/1,9-es rekeszértékű kamera van. Ami a memóriakiosztást illeti csak 8 GB RAM-al és 128 vagy 512 GB tárhellyel tudjuk megvásárolni. A kisebb méretből adódóan az akkumulátor is zsugorodott, ami ez esetben 3400 mAh-t jelet, tehát jóval kisebb mint az S10+ esetében, de ugyan úgy támogatott a powerbank mód.

Mindkét készüléket dupla SIM-es változatban is beszerezhetjük, illetve támogatott a micro SD bővíthetőségi lehetőség is, de (elvileg) csak ha két SIM kezelésére alkalmas modell esetén. Az S10 és S10 Plus-t Prism White, Prism Black, Prism Green, Prism Blue, Canary Yellow, Flamingo Pink színekben tudjuk megvásárolni, de az S10 Plus-ból van fekete és fehér kerámia hátlapos variáns is.

A S10 ára 309 ezer forinttól kezdődik, a Galaxy S10 Plus ért pedig minimum 344 ezer forintot kell kifizetnünk, a 12GB / 1 TB-os pedig 549.000 Ft-ba kerül és a következő hónap elején már meg is érkezik előrendelés esetén.

forrás: samsung

1 hozzászólás

Comments are closed.