Megvan milyen processzort kap a Huawei Mate 10

Ugyan még az év végétől picit messze vagyunk, de már most befutott az első pletyka a Huawei Mate 10 egyik fontos alkatrészével kapcsolatban, ez pedig nem más mint a készülék processzora.


A kínai Webio oldalon olvasható, az információ, mely szerint a cég továbbra is a házon belül gyártott Kirin lapkával fogja piacra dobni az érkező készüléket, viszont ezúttal már a következő generáció lesz a porondon, a Kirin 970. Hatalmas előrelépésre számíthatunk az új rendszerchip-el kapcsolatban, mivel a Mate 9 és a Huawei P10 szériánál használt 16 nanométeres processzor helyett, már 10 nanométereset fognak gyártani, ez pedig elsőként a Huawei Mate 10-ben fog debütálni. Ennek a technológiának köszönhetően, még nagyobb teljesítményre, e mellett pedig kevesebb energiafelhasználásra számíthatunk.

Az újdonságról egyébként azt beszélik, hogy 4 darab ARM Cortex-A73 magból és szintén négy ARM Cortex-A53 magból áll majd, előbbi maximálisan 3 GHz órajelen működik, utóbbi pedig 1,8 GHz-en ketyeg, a grafikus gyorsításról Mali-G71 MP8 GPU gondoskodik majd. A Mate 10 állítólag 6 hüvelykes, szinte keret nélküli megjelenítővel fog érkezni és az elődjéhez hasonlóan dupla hátlapi kamerával rendelkezik majd. Megjelenésére október, november környékén számíthatunk.