Napokon belül megkezdődhet a 3nm-es Samsung chipek gyártása

A dél-koreai vállalat napokon belül elindíthatja a legújabb generációs chipjeinek a gyártását, ami 3nm-es eljáráson fog készülni. Mutatjuk a részleteket ezzel kapcsolatban.

A Samsung az egyik legnagyobb chip gyártó a piacon, így a legtöbb esetben élen járnak az innovációk tekintetében. Ezt a nemrég megjelent szivárgás is megerősíti, hiszen állítólag napokon belül elkezdődhet a 3nm-es chipek tömeggyártása az üzemekben.

Ha ez a hír igaz, akkor ez azt is jelenti, hogy a nagy rivális TSMC előtt fogják ezt meglépni, ami mindenképpen egy versenyelőny lehet számukra.

Az új gyártási folyamat nagy előrelépést hozhat minden téren, hiszen állítólag az 5 nm-es eljáráshoz képest 30%-al növekedhet a teljesítmény, ami valljuk be nagyon biztató, hiszen olyan chipeknél lehet jóval gyorsabb, mint az Exynos 2100-as, vagy a Snapdragon 888. Mindezek mellett az energiafogyasztás is 50%-al jobb lehet, mint a fentebb említett processzoroknál.

A forrás szerint, a vállalat tervei között van az, hogy a következő évben egy új generációs 3nm-es eljárásai folyamatot mutathatnak be, majd 2025-ben jöhet a 2nm-es megoldás is. Ha tippelnünk kellene, akkor az első 3nm-es chip majd a következő év elején kerülhet okostelefonokban, minden bizonnyal a Samsung Galaxy S23 szériába.


Forrás