Ne töltse le az új Android telefonra készült rosszindulatú alkalmazást

Néhány hete egy új rosszindulatú androidos okostelefonokra szánt alkalmazás kezdett el terjedni, amit semmiképpen sem szabad letölteni. Mutatjuk, hogy miért.

Rendszerint találkozhatunk a mindennapokban csalókkal, sőt ezeknek a száma folyamatosan növekszik. Manapság leginkább az online felületen próbálják ellopni az adatainkat, különböző módszerekkel.

Mi is többször írtunk arról, hogy néhány alkalmazás nem megfelelően kezeli a felhasználók adatait, a napokban pedig pont egy ilyen kezdett el terjedni.

A „RatMilad” elnevezésű applikáció szerencsére nem elérhető a Google Play Áruházban, így akkora célközönséget nem tud elérni, viszont a forrás arra figyelmeztet, hogy egy link formájában terjed és leginkább a Közel-Keleten jellemző a feltűnése. Vigyázni kell vele, mivel a fejlesztők egy külön weboldalt is létrehoztak annak érdekében, hogy hihetőbbé tegyék az alkalmazást.

Az alkalmazás a használat kezdetekor egy egyedi engedélyt kér, amit, ha elfogadunk szinte minden személyes adatunkhoz hozzáférhet.

Ezeket az adatokat próbálja ellopni tőlünk az applikáció: SMS, hívásnapló, Fájlok listája, telepített alkalmazások listája, partnerlista, fióknevek és engedélyek, GPS adatok. Érdemes mindig több ízben tájékozódni arról, hogy amit letöltünk az tényleg biztonságos, valamint, ha valami fura linket látunk, ne kattintsunk rá semmiféleképpen.


Forrás