Nem nyűgözte le a DxOMark-ot a Galaxy S20 Ultra

Hosszas várakozás után a DxOMark közzétette a Galaxy S20 Ultra eredményit, valószínűleg azért késett ennyit a dolog, mert a márciusi piacra dobás óta számos firmware-frissítést adott ki Samsung a kamerák teljesítményének javítás érdekében.


Az összesítésben 122 pontot szerzett a dél-koreaiak csúcsmobilja, ami végül az ötödik helyre volt elég. Csak emlékeztetőül, a DxOMark toplistájának első helyén a P40 Pro található, amit a Honor 30 Pro+ követ. A harmadik helyre holtversenyben az Oppo Find X2 Pro és a Xiaomi Mi 10 Pro futott be, a negyedik pedig a Mate 30 Pro 5G. Az ötödik helyre pedig a S20 Ultra és a Honor V30 Pro került.

A fotózásra 132 pontot kapott az Ultra, ezen a vonalon tehát nem igazán volt gond, de a videós megmérettetésnél teljesíthetett volna jobban is. A DxOMark kiemelte az élénk színeket, az autófókuszt és a zajcsökkentést. Külön kitértek az ultraszéles látószögű egységre, ami szerintük az egyik legjobb jelenleg a piacon. Gyenge fényviszonyok mellett viszont már gond volt az autófókusszal és a dinamikatartomány sem volt olyan széles mint a Huawei P40 Pro esetében.