Olcsó, havidíjas prémium szolgáltatást indít az Android mellé a Google

google-play-pass-cover

Google Play Pass néven havidíjért cserébe reklámmentes Androidot és rengeteg appot biztosítana nekünk a Google.


A Google a napokban megkezdte a már korábban beharangozott Play Pass tesztelését. Az újdonság lényege, hogy 5 dollárért (ami jelenleg kb. 1500 Ft-nak megfelelő összeg) egy reklámmentes Android rendszert kapjunk. Az előfizetés persze nem csak ebből állna, a Play Pass keretein belül a felhasználók egy rakat alkalmazással is gazdagabbak lennének. Ezek között rengeteg játék, zenei program, egészségügyi applikáció vagy egyéb más alkalmazások lennének elérhetőek. Biztosan sokaknak ismerős lehet, mikor egy fizetős játék vagy app megvásárlását követően idegesítő reklámok ugranak fel az alkalmazás futtatása közben, a Play Pass-al ez is megszűnik.

play-pass

Csak a keresőóriás alapos ellenőrzését követően kerülhetnének bele a különböző programok a Play Pass-ba, szigorúan csak olyan appok kapnának benne helyet, melyek összes funkciója alapból elérhető. Jelenleg még nem tudni, hogy mikortól lesz a nyilvánosság számára is aktív a szolgáltatás, illetve azt sem, hogy mely piacokra fogják bevezetni.

Egyébként tavasszal az Apple is bejelentett hasonlót, ami Apple Arcade néven fog érkezni, ennek árazása még ismeretlen, de azt már tudjuk, hogy ősszel fog startolni.

FORRÁSgsmarena
MEGOSZTÁS
Mindig is érdekeltek a mobiltelefonok, 2016-ban kezdtem el saját oldalam, azóta naponta írok a számomra is érdekes tartalmakról.