Olcsósított Galaxy S10 és Note 10 érkezőben

Több olyan pletyka is befutott a Note 10 széria bemutatója előtt, hogy egy megfizethető modell is forgalomba kerül majd az S Pen-nel szerelt phabletből. A bemutatón ilyen eszközt nem kaptunk, de most felbukkant az SM-N770F, ami a Sammobile információ szerint hamarosan piacra is kerül.


Egyelőre csak az újdonság modellszámát ismerjük, a specifikációkkal kapcsolatban nem jött semmi hír. A Sammobile szerint Galaxy Note 10 Lite néven jön majd a mobil, valószínű a kedvezőbb árért cserébe le kell mondanunk a csúcshardverről, de a Note széria sajátossága az S Pen továbbra is marad.

Itthon a Note 10-ért 330 ezer forintot kérnek a Note 10+ pedig 380 ezertől indul, ezek a hivatalos árak, persze van több olyan webáruház is ahol ennél jóval olcsóbban szert tehetünk rájuk, csak azokat a modelleket lehet nem éppen Európába szánták. Ha ezeknél jóval kedvezőbb áron árulnák a Note 10 Lite-ot akár még sikeres is lehetne. Utoljára egyébként 2014-ben volt példa hasonlóra, a Galaxy Note 3 Neo óta nem kaptunk gyengébb hardverrel szerelt Note mobilt.

Hasonló pletykák érkeztek a Galaxy S10-ről is, a Galaxy S10e-t elég jól eltalálta a Samsung, főleg az árát. Állítólag hamarosan befut a Galaxy S10 Lite-is, bár ezzel kapcsolatban elég ellentmondó információk érkezek. A forrás szerint Snapdragon 855 kerülne a burkolat alá, 8 GB RAM és 128 GB bővíthető tárhely társaságában. A hátlapon 48+12+5 megapixeles kamerák teljesítenek majd szolgálatot, az előlapi modul felbontása pedig 32 megapixel lesz.

Az akkumulátor kapacitása 4500 milliamperóra és támogatott a 45 wattos gyorstöltés. A Full HD+ felbontású kijelző pedig 6,7 hüvelykes. Ilyen specifikációkkal elég értelmetlen lenne Lite-nak nevezni, és a felsorolt hardveres összetevők pontosan ugyanazok, mint a Galaxy A91-nél. Nincs kizárva tehát, hogy a Galaxy S10 Lite-al kapcsolatban téved Sammobile. Valószínűleg néhány héten belül már többet fogunk tudni.