Premium Edition is érkezhet a Huawei P40 Pro-ból

A sima P40 után most a Pro variánsról is érkeztek képek, sőt, egy eddig ismeretlen Premium Edition is felbukkant.


Bár a forrás nem hivatalos, de elképzelhető, hogy három darab felsőkategóriás készülékből fog állni a P40 széria. A sokak által várt P40 és P40 Pro mellé jöhet egy Premium Edition is. Utóbbi már öt darab hátlapi kamerával érkezik, a sima P40 Pro várhatóan négy modult kap, míg a P40 esetében három modullal kalkulálhatunk. Ennek tudatában már érthető miért lehetett néhány hete még azt hallani, hogy öt kamerát kap a P40 Pro.

Dizájnban egyébként nincs eltérés a három modell között, elől mindegyiknél két kamera van a bal felső sarokban. A modulok számától eltekintve a hátlap is egyezik, nyilván a specifikációk már nem teljesen ugyanazok lesznek. Valószínűleg a belső memória mérete, a töltés sebessége biztos nem fog egyezni, de várható még más eltérés is a három modell között. Az szinte borítékolható, hogy a P40 PE burkolata alá a Huawei legerősebb rendszerchipje, a Kirin 990 5G fog kerülni, és ott van még a Kirin 990 4G-s változata is, gyaníthatóan ezt is megkapja a három készülék közül legalább az egyik.

Huawei P40 Pro
Huawei P40 Pro

A forrás úgy tudja, hogy a P40-nél a főkamera 52 megapixeles lesz, ami mellé társul egy 40 megapixeles ultra széles látószögű szenzor, illetve egy 8 megapixeles teleobjektív. A P40 Pro-nál már 3D ToF kamerát is kapunk, és a teleobjektív is a periszkópos kialakítás miatt jóval komolyabbnak ígérkezik. Azt még nem tudni, hogy az állítólagos Premium Edition ötödik modulja mire lesz jó, sejthetően a Mi Note 10 kamerarendszeréhez hasonló megoldással áll elő a Huawei, és lesz egy kis átmenet a zoomtartományok között.

Ilyen lehet a P40 Pro Premium Edition

A P40 széria bemutatójának dátuma is kiszivárgott, Evan Blass szerint március 26-án mutatják be a Huawei újdonságait. Mivel egyik hír sem hivatalos forrásból származik, érdemes őket egyelőre pletykaszinten kezelni, meglátjuk az elkövetkezendő hetekben hallunk-e még a P40 Pro Premium Edition-ról, vagy csak kamu volt az egész.