Tesztelik a Galaxy S11-hez szánt különleges kamerarendszert

Ahogy közeledünk az év vége felé, érkeznek a pletykák a Galaxy S11 mobilokkal kapcsolatban. Van már néhány infó a Samsung zászlóshajóiról, ezek alapján 2020-ban a kamerás képességekre feküdne rá a dél-koreai gyártó.


Iparági források szerint a Samsung a MecaTech Systems tesztrendszerének segítségével finomhangolja az új csúcsmobiljainak periszkópos zoom kameráját. A szenzor 5x-ös optikai nagyításra lesz képes, és ez a teszt a szállítás előtti utolsó minőség-ellenőrzés része. Hasonló periszkópos kamerákkal már találkozhattunk a piacon, a Huawei P30 Pro-nak, az Oppo Reno 10x Zoom-nak és a Mate 30 Pro-nak is van ilyen modulja. Azt még nem tudni, hogy a Samsung szenzora miben lesz jobb a konkurencia megoldásainál. Az biztos, hogy a zoom kamera mellé egy 108 megapixeles főmodul is társul majd. Az ISOCELL Bright HMX a Samsung Electro-Mechanics műhelyéből származik, így házon belüli feljelentésnek mondható. Akár 108 megapixeles (12032 x 9024 pixel felbontású) képeket is lőhetünk vele, igaz csak 4:3-as képarányban.Galaxy_S11_tesztkamera

Egy spektrométer is várható a hátlapra, ez a szenzor a tárgyakat infravörös fénnyel világítja meg és a visszapattanási energiahullámokból több érdekes információval is ellát minket. A mobiltelefonok spektrométerei elsősorban az egészség követésére szolgálnak, de ezzel a technológiával akár egy gyümölcs tápértéke vagy egy ital alkoholtartalma is megsaccolható. A Galaxy S11 Infinity-O kijelzővel fog érkezni, de a kameralyuk már jóval kisebb lesz, mint az előző generációnál. A dizájnon valószínűleg sokat nem változtatnak, a megjelenítő valamivel nagyobb, a körülötte lévő kávák pedig vékonyabbak lesznek. Hardveres fronton a kötelező előrelépés garantálható, az új Exynos és Snapdragon lapka mellé több memória és nagyobb kapacitású akkumulátor kerülhet.

borítókép: phonearena