Tripla kamerával és MediaTek lapkával jött a Galaxy A41

galaxy-a41-cover

Japánban debütált elsőként a Galaxy A41, ami rengeteg hasznos újítást kapott a tavaly márciusban bemutatott elődmodellhez képest.


A mai napon egy újabb középkategóriás telefonnal bővült a Samsung mobilok felhozatala. A most bemutatott Galaxy A41 Japán érkezett meg elsőként, a globális starttal kapcsolatban pedig még semmit sem árultak el. A Galaxy A41 Infinity U megjelenítővel debütált, a kijelző mérete 6,1 hüvelyk, a felbontás pedig Full HD+. A 20: 9-es képarányú Super AMOLED panelben van az ujjlenyomat olvasó is, a felül lévő apró szenzorcsepp pedig egy 25 megapixeles előlapi kamerát rejteget. A hátlapon az előző generációhoz képes egyel több kamera kapott helyet. A főkamera 48 megapixeles, amit egy 8 megapixeles ultraszéles és egy 5 megapixeles mélységszenzor egészít ki.

galaxy-a41-2

Már egy korábbi Geekbench teszt árulkodott arról, hogy a Galaxy A41-ben a megszokott lapkákkal ellentétben egy másik cégre támaszkodik a Samsung. Exynos vagy Snapdragon processzor helyett, ezúttal egy MediaTek rendszerchipet tudhat magáénak a készülék. Név szerint a Helio P65-ről van szó, nyolcmagos lapka ARM Cortex-A75 és Cortex-A55 magokból áll és magonként maximum 2 GHz-es órajelre képes. Ami a memóriát illeti 4 GB RAM és 64 GB tárhely található a Galaxy A41-ben. Az akkumulátorának kapacitása 3500 mAh, támogatott továbbá a 15 W-os gyorstöltés.

galaxy-a41-1

Ugyan a Samsung nem árulta el, hogy milyen operációs rendszerrel jön a Galaxy A41, de merjük remélni, hogy Android 10 található rajta One UI 2.0 köntösben. Nem csak ez volt az egyetlen dolog amiben szűkszavú volt a Samsung, ugyanis az árat sem tudtuk meg. Az viszont biztos, hogy kék, fehér és fekete színben jön majd a Galaxy A41, remélhetőleg belátható időn belül az európai piacra is megérkezik majd.

MEGOSZTÁS
Mindig is érdekeltek a mobiltelefonok, 2016-ban kezdtem el saját oldalam, azóta naponta írok a számomra is érdekes tartalmakról.