65W lehet a standard töltési sebesség a csúcskészülékeknél 2022-ben

charging

A legújabb generációs csúcskészülékek a következő évben 65W-os töltési sebességgel lehetnek felszerelve, a legújabb információk szerint. Mutatjuk a részleteket.

crypto50

A következő évben megjelenő csúcskészülékek minden bizonnyal a Snapdragon 898-al lesznek felszerelve, ami számos előnyt fog biztosítani a gyártónak. Egyrészt 20%-os teljesítménynövekedés várható majd el, az előd modellhez képest és a magok száma is megnövekedhet. Mindez a Samsung 4 nm-es gyártási eljárásával fog készülni.

Azok a mobiltelefonok, amik 4500 mAh-es akkumulátorral lesznek felszerelve, mind kompatibilisek lesznek a 65W-os gyorstöltéssel, sőt standardé válhat ez a sebesség. Persze ez nem olyan nagy újdonság, hiszen a BBK Electronics alá tartozó márkák (Oppo, Vivo, Realme) már egy ideje használják ezt technológiát, sőt már többen a 125W-os töltési sebességet tervezik piacra dobni.

65w

Ez az akkumulátor kapacitás egyébként szinte már elengedhetetlen ebben a kategóriában, hiszen már megszokott a 120 Hz-es kijelző képfrissítés és ahogy azt tudjuk, meglehetősen le tudja szívni az akkumulátort.

Érdemes persze megjegyezni, hogy sok gyártó van és sokan eltérnek a standard-től és más töltési technológiákat használnak, amik számok tekintetében nem tűnhetnek soknak, mégis a versenytárs magasabb Watt számú töltését, olykor lenyomhatja egy másik gyártó megoldása.

Mindenesetre jó látni, hogy folyamatos a fejlődés, az viszont más kérdés mennyire fontos tovább növelni a töltési sebességet, amikor a legtöbb mobiltelefon felhasználó nagyrészt este teszi fel töltőre az okostelefonját, így nem nagyon számít az idő.


Forrás