8 pénz- és adathalász alkalmazás, amit azonnal törölni kell

A Google Play Áruházban listázott nyolc alkalmazásban találtak nemrégiben Joker kártevőt. A Quick Heal Security Labs által észlelt alkalmazások összegyűjtik és hozzáférhetővé teszik az androidos okostelefon-felhasználók adatait.

INLOCK

Szerencsére a kutatócég felhívta a Google figyelmét a problémára, és állítólag a fertőzött alkalmazásokat eltávolították a Play Áruházból. Ezek már nem tölthetők le, ami azt jelenti, hogy a digitális kirakat biztonságosabb, de maguk az alkalmazások továbbra is fenyegetést jelentenek, mivel a készülékeken még ott lapulnak.

A Joker rosszindulatú program ellophatja a felhasználó adatait, és a háttérben még akár elő is fizethet olyan szolgáltatásokra, amelyekhez soha nem járultunk hozzá. A rosszindulatú program költséget generálhat nekünk és ellophatja a névjegyzékünk adatait, az eszközünk adatait, az üzeneteket és még sok mást is.

Nagyon ajánlott, hogy minden android-os okostelefon-felhasználó (főleg a kínai eszközöket használók), akik letöltötték ezeket az alkalmazásokat, a lehető leghamarabb távolítsák el őket, és végezzenek víruskeresést egy megbízható program segítségével. A fertőzött alkalmazások a következők:

Auxiliary Message

Fast Magic SMS

Free CamScanner

Super Message

Element Scanner

Go Messages

Travel Wallpapers

Super SMS

 

Alapszabály, hogy az Android-os okostelefont használóknak el kell kerülniük az ismeretlen alkalmazásokat. Főleg az üzenetküldő, szkenner vagy háttérképekkel kapcsolatos alkalmazásokat, mivel ezek a kategóriák nagyon népszerűek a hackerek körében. Gyakran használják őket eszközként, hogy hozzáférjenek adatainkhoz.

Forrás: Sammobile europeanbusinessmagazine