Akár 120x-os nagyításra is képes lehet a Xiaomi Mi 11 Pro

A Xiaomi Mi 11 december végén egyedül érkezett, de már akkor borítékolható volt, hogy nem maradunk Mi 11 Pro nélkül. Ha hihetünk a pletykáknak a kínai újév környékén, valamikor februárban érkezik a Pro, ami főként kamerában lesz jobb az alapmodellnél.  

Egy weibo-ra kiszivárgott kép arról árulkodik, hogy a Mi 11 Pro 120x-os nagyítással érkezik, ebben a számban már az optikai és a digitális zoom is benne van, de az objektív várhatóan 10x-es optikai nagyítást kínál majd. Mivel a kép nem hivatalos forrástól származik érdemes egyelőre pletykaszinten kezelni a hírt. Már csak azért is mert a közzétett képen a mobil is látható és a dizájn merőben eltér a Mi 11-hez képest. Nyilvánvalóan a Mi 11 formavilágát örököli meg a Mi 11 Pro, a weibo-s kép pedig meglehetősen eltér ettől.

Az előlapon várhatóan ugyanaz a 6,81 hüvelykes kijelző foglal majd helyet és az 1440p-s képernyőfelbontás, valamint a 120 Hz-es képfrissítési frekvencia is változatlan marad. Azt talán mondani sem kell, hogy a Snapdragon 888-hoz sem nyúl majd a Xiaomi, az akkumulátor terén viszont válható előrelépés. A Mi 10 Ultra-ban debütáló 120W-os vezetékes gyorstöltést a Pro is megkaphatja, ennek köszönhetően kb. 20 perc alatt teljesen feltölthetjük majd a telepet.

Ben Geskin így képzeli el a Mi 11 Pro-t

Az okostelefonos körökből jól ismert Ben Geskin korábbi Mi 11-es, megjelenés előtti koncepciója elég pontosnak bizonyult. Azóta már a Mi 11 Pro-ról is készült ilyen kép, ami dizájnban sokkal jobban hasonlít a Mi 11-re, mint a weibo-n most közzétett renderen ábrázolt eszköz.