A Huawei Mate 40 lesz az utolsó csúcsmobil Kirin processzorral

kirin-cover

A 2020-as kínai információs csúcstechnológiai találkozón a Huawei fogyasztói üzletágának vezérigazgatója Yu Chengdong is jelen volt és több érdekességet is megerősített a Mate 40 mobilokkal kapcsolatban.

Yu elmondta, hogy a Huawei Mate 40-et Kirin 9000 SoC fogja hajtani. Ami azért jegyezzük meg már a sokadik alternatíva amit az elmúlt hónapok során hallottunk, de mivel egy rangos Huawei vezető szájából hangzott az az információ így kénytelenek vagyunk hinni neki. Yu természetesen fényezte az új processzort, elmondta, hogy a Kirin 9000 nagy teljesítményű NPU-val és GPU-val rendelkezik, valamint az egyik legerősebb lapka az 5G csatlakoztathatóság terén és az AI feldolgozása is tökéletes lett.

kirin-cpu-cover

Kiderült az is, hogy a Mate 40 lehet az utolsó Huawei csúcsmobil ami Kirin processzorral kerül forgalomba. Az Egyesült Államok tilalma a Huawei-jel szemben szeptember 15-től lép hatályba és ezt követően lehetetlen lesz a Kirin lapkák gyártása. A jelenlegi gyártó a TSMC ugyanis a szankciók miatt nem tudja teljesíteni a Huawei megrendeléseit. Egyik processzorának gyártását egyébként már áthelyezte a Huawei a kínai SMIC-hez, a Kirin 710A az első olyan chipjük ami csupán kínai szellemi tulajdonjogokkal rendelkezik, ezért ezt tovább gyárthatják.

Yu Chengdong közölte, hogy a társaság a jövőben is be fog fektetni az új innovációs folyamatokhoz kapcsolódó anyagokba és alapvető technológiákba. Úgy tűnik azért annyira nincsenek megijedve a Huawei-nél, de az biztos, hogy nagyon kemény hónapok következnek a vállalat számára.

FORRÁSgizmochina
MEGOSZTÁS
Mindig is érdekeltek a mobiltelefonok, 2016-ban kezdtem el saját oldalam, azóta naponta írok a számomra is érdekes tartalmakról.

1 hozzászólás

Comments are closed.