A Redmi K30 Pro lesz az egyik legolcsóbb Snapdragon 865-ös mobil

A tavaly bemutatott Redmi K20 Pro hatalmas siker volt, nem is volt kérdés, hogy, lesz folytatás. Az eddig kiszivárgott infók alapján a K30 Pro után is kapkodni fognak a felhasználók, egy indiai forrás szerint a Redmi új csúcsmobilja lesz a legolcsóbb Snapdragon 865-ös mobil.


Abból kiindulva, hogy az előző generációnál is ez volt a helyzet, az éppen aktuális Qualcomm csúcslapkával nem mondott nagy újdonságot az ishanagarwal24 nevű forrás. Már a megfogalmazás sem elég pontos „a Redmi K30 Pro az egyik legolcsóbb Snapdragon 865 telefon, vagy talán a legolcsóbb Snapdragon 865 okostelefon…” ez természetesen a lényegen nem sokat változtat.

Persze ezért cserébe kell némi kompromisszumot kötni, a legolcsóbb Snapdragon 865-ös mobil cím még nem jelenti azt, hogy a többi hardveres összetevő is a legjobb lesz a piacon. Egyrészt kamerarendszer biztos nem olyan pöpec, mint mondjuk a Galaxy S20 Ultra vagy a hamarosan bemutatkozó Huawei P40 Premium esetében. A mobil háza is olcsóbb anyagokból készül, és a kijelző típusa, illetve a gyorstöltés technológiája sem a legújabb lesz, ami jelenleg elérhető.

Az eddigi pletykák szerint 6,67 hüvelykes Full HD+ felbontású OLED panellel jön a készülék, és a Redmi K20 Pro-hoz hasonlóan marad a motorikusan előugró szelifkamera is, de már két szenzorral. Az akkumulátor kapacitása 4700 milliamperóra, a gyorstöltés azonban csak 33 W-os.

Ha valaki túl szerénynek tartaná ezeket a hardveres összetevőket érdemes tudni, hogy jön egy drágább változat is. A Redmi K30 Pro Zoom Edition a nevéből adódóan jobb kamerarendszerrel érkezik, számíthatunk egy periszkópos teleobjektívre és nincs kizárva az sem, hogy a többi specifikációban is lesz egy kis eltérés a sima K30 Pro-hoz képest.