A szelfikben is gyenge a P40 Pro-hoz képest a Galaxy S20 Ultra

galaxy-s20-cover

A Samsung Galaxy S20 Ultra előlapi kamerája elég jól teljesített a DxOMark tesztjén, de így sem tudta beelőzni az első helyen lévő Huawei P40 Pro-t.


Egy ideje már vártuk, hogy a DxOMark kezei közé vegye a Galaxy S20 Ultra-t. Erre a a februári bemutatót követően csak a múlt hónapban került sor annak ellenére, hogy egyes gyártók készülékei még a bemutató előtt járnak a DxO csapatánál. A Galaxy S20 Ultra hátsó kamerái mint tudjuk nem igazán nyűgözték le a DxOMarkot. A készüléknek csak a ranglistájuk ötödik helyére sikerült befutnia. Természetesen ezt követően nem hagyták pihenni a készüléket, a hátsó kamerák tesztje után azt is megnézték mit tud a Galaxy S20 Ultra első kamerája is.

galaxy-s20-dxo-sel1

Be kell vallani az előlapon lévő egy darab 40 megapixeles modul sokkal jobban teljesített mint a hátlapon lévő szenzorok. A Galaxy S20 Ultra egyébként egy f/2.2 rekeszértékű 26 milliméteres széles látószögű előlapi kamerát kapott. A DxOMark egész jó véleménnyel volt az S20 Ultra előlapi szenzoráról. A képek pontos expozícióval rendelkeztek minden megvilágítási helyzetben. Noha a színek kellemesek voltak és a fehéregyensúly is mindig megfelelő volt, a bőr tónusának megjelenítése viszont nem minden esetben volt a legjobb. Ez volt az egyetlen pont a fotózás terén, amiben ahol az S20 Ultra rosszabbul teljesített mint a Huawei P40 Pro. Videó felvétel során előfordult, hogy feleslegesen újrafókuszált a készülék illetve egyes expozícióknál az eltérések alkalmanként láthatók voltak.

galaxy-s20u-dxo2

Összegezve végül a második helyre sikerült befutnia a Galaxy S20 Ultra-nak. A teszten elért 100 ponttal a Huawei P40 Pro mögött kapott helyet és a Huawei Nova 6 5G-vel kell osztoznia az ezüstérmen.

FORRÁSdxomark
MEGOSZTÁS
Mindig is érdekeltek a mobiltelefonok, 2016-ban kezdtem el saját oldalam, azóta naponta írok a számomra is érdekes tartalmakról.