A Xiaomi Mi 9 minden hardverspecifikációja kiszivárgott

írta: Robi

Még egy éve sincs, hogy a Xiaomi bemutatta a Mi 8-at, mondhatni a készülék már a debütálás napján belopta magát a felhasználók szívébe, most pedig úgy néz ki hamarosan jön a folytatás.


Egyenlőre nem tudni pontosan mikorra várhatjuk a Mi 9-et mivel a gyártó még semmit sem árult el ezzel kapcsolatban. Valószínűleg a napokon belül kezdődő CES-en még nem ismerkedhetünk meg az eszközzel, hanem a február végi MWC-n rántják le róla a leplet, de természetesen előbbit sem zárhatjuk ki. Egy a napokban megosztott bejegyzés árulkodik a Mi 9 hardveres felépítéséről, melyet egy felhasználó tett közzé a Weibo oldalán. Eszerint 6,4 hüvelykes 19:9-es képarányú Full HD felbontásó AMOLED megjelenítőt kap majd a készülék. Mivel már a Xiaomi Mi 8 is Snapdragon 845 processzorral rendelkezett, így egyértelmű, hogy az újdonság a frissen bemutatott Snapdargon 855-el érkezik.

Kiderült továbbá az is, hogy 3500 mAh-s akkumulátorral és Quick Charge 4.0-ás gyorstöltéssel, kijelzőbe épített ujjlenyomat olvasóval érkezik a Mi 9. Illetve az alap változat 6/128 GB-os memóriakiosztással rendelkezik majd. A fentiek szerint egy 48 megapixeles főkamera kap majd helyet a hátlapon, ezen az oldalon összesen három modul áll majd rendelkezésünkre, kötülük az egyik 3D TOF mélységérzékelős szenzor lesz. A bejegyzés szerint márciustól lesz beszerezhető, ezért is feltételezzük inkább azt, hogy február végén mutatják majd be. A Xiaomi reklámkampányát ismerve biztos, hogy az előtte lévő hetekben ők is árulnak majd el részleteket a csúcsmobilról melynek kezdő ára átszámítva 123 ezer forint lesz.

forrás: weibo