Andoridos alkalmazás gyűjtemény átlagfelhasználóknak – lista és leírás

Nézzünk egy példát! Megvásároltál egy új Androidos telefont. Kicsomagolod, leveszed a műanyag fóliákat, és bekapcsolod. Ezután hozzáadod Google-fiókod, és befejezed a készülék beállítását. Eljött az idő, le kell töltened néhány alkalmazást! De ha még nem ismered az androidos ökoszisztémát, nem biztos, hogy teljesen tisztában vagy vele, hogy mely alkalmazásokat kellene letöltened.

Az Androidos alkalmazások száma tovább nőtt 2020-ban, és megismerhettünk néhány remek alkalmazást. Most azonban kiemelünk néhány kötelezőt, amelyeket minden felhasználónak célszerű használni. Készítettünk egy listát a 2020-ban elérhető legjobb Androidos alkalmazásokról. Néhány újabb alkalmazás, míg mások régiek és népszerűek, hiszen mi az átlagos felhasználásra adunk javaslatokat.

Videó / Zene kategória:

YouTube

Ki ne ismerné a jelenleg legnagyobb videóplatformot, ahol zenei videóktól kezdve az oktatási videókon keresztül szinte bármilyen tartalmat fogyaszthatunk? Feltöltheted saját videóid, valamint hozzáférhetsz az eszközödön megjeleníthető legjobb minőségű tartalmakhoz, és olyan funkciókat is támogat, mint a HDR vagy a PiP mód.

Google Play link

VLC

A VLC szerintünk a legjobb alkalmazás az eszközödre letöltött videók megtekintésére az okostelefonon. PC-n is elterjedt, és elérhető a Play Áruházban is ugyanazzal a funkciókészlettel. Rengeteg formátumot támogat, függetlenül attól, hogy milyen régiek, valamint a külső fájlból beolvasott feliratokat is remekül kezeli. Teljesen ingyenes, és nincsenek benne hirdetések, amik rombolnák a felhasználói élményt.

Google Play link

Netflix

Biztos vagyok benne, hogy nem kell bemutatnom. A Netflix jelenleg az egyik legnagyobb médiavállalat, streaming szolgáltató csaknem 200 millió felhasználóval. A felületen mindenféle filmet és sorozatot találsz (újat vagy akár régit), ennek a szolgáltatónak van mondhatni a legszélesebb portfóliója, és a teljes szolgáltatás elérhető az Android alkalmazásukon keresztül az eszközöd által megjeleníthető legjobb minőségben.

Google Play link

Spotify

Szerintünk a legjobb zenei streaming szolgáltatást biztosítja, ami jelenleg elérhető a piacon. Az alkalmazásban található ajánlási algoritmus, így sok újdonságot fedezhetünk fel zenehallgatás közben. Sokféle platformot támogat, az összerakott lejátszási listákat minden nap frissítik, podcastokat hallgathatunk, és még sok minden mást. Ez az app is teljesen ingyenes, amennyiben hajlandó vagy megbirkózni a hirdetésekkel és bizonyos korlátozásokkal, valamint van egy fizetett verzió is, amely teljes élményt nyújt havi előfizetési díj ellenében.

Google Play Link

Kommunikáció kategória:

Mivel a COVID-19 járvány minimálisra korlátozta társadalmi, személyes összejöveteleinket, most minden eddiginél jobban előtérbe kerülnek a megbízható, biztonságos alkalmazások a barátokkal, családdal és ismerősökkel való kommunikációhoz. Ebben a részben néhány alkalmazást emelünk ki, amelyekkel jól kommunikálhatsz másokkal, a csevegéstől kezdve a több személyes videohívásokig.

Whatsapp Messenger

A WhatsApp Messenger a legszélesebb körben használt üzenetküldő alkalmazás az egész világon. Nem túl bonyolult, és funkciókban sem gazdag, de mégis népszerű, mivel több milliárd felhasználóval rendelkezik. A WhatsApp azonban nem csupán üzenetküldés, hang- és videohívásokat is folytathatunk, akár 8 emberrel egyszerre.

Google Play link

Viber

Ki ne ismerné Magyarországon az egyik legelterjedtebb üzenetküldő alkalmazást?! Funkcionalitásban szinte teljesen megegyezik a fent említett applikációval, de mégis szélesebb körben terjedt el nálunk. Ha minél több ember felé szeretnél elérhetőséget biztosítani, akkor mindenképp javasoljuk a letöltését.

Google Play link

Telegram

A Telegram a kedvenc üzenetküldő alkalmazásunk, és azért, mert az alkalmazás sokféle funkcióval rendelkezik, ami acélosabb alternatívát jelent a WhatsApp/Viber duótól. Támogatja a botokat, több ezer embert számláló csoportokat, animált matricákat és még sok minden mást. A felhasználó felületet teljes mértékben testre lehet szabni, valalmint az alkalmazás titkosítást tartalmaz a biztonságos kommunikáció érdekében, és folyamatosan frissül a felhasználói igényekhez igazított új funkciókkal, fejlesztésekkel.

Google Play link

Közösségi kategória:

Online korszakban vagyunk, és a közösségi hálózatok minden eddiginél fontosabb szerepet játszanak abban, hogy kapcsolatban legyünk barátainkkal és családtagjainkkal, vagy egyszerűen csak hozzájussunk ahhoz a rengeteg infóhoz, ami a világban történik. Tehát íme az általunk vázolt lehetőségek a közösségi média Androidos alkalmazásaihoz, a manapság elérhető szolgáltatásokhoz.

Instagram

Az Instagram az egyik legnagyobb közösségi médiaszolgáltatás, amely nagyjából minden témában publikálható fotók és videók megosztására van kihegyezve. Az Instagramon bármit megoszthatsz a szelfiktől az informatív bejegyzésekig, és akár 24 órán át tartó, majd eltűnő történeteket is közzétehetsz. Beépített üzenetküldési szolgáltatással is rendelkezik, és a közelmúltban számos funkciót is kapott, például az IGTV a hosszú formátumú videókhoz.

Google Play link

Discord

Végül, de nem utolsó sorban a Discord-ot említjük, ami a közösségi média térben egyre növekvő szereplője lett. Míg eredetileg a játékosok piacára készült, 2020-ig sokkal nagyobb lett, és mindenféle közösséget (az alkalmazáson belüli „szervereket”) felkarolt és befogadott. Az alkalmazás rendkívül rugalmas, lehetővé teszi a Google Meet-hez hasonló funkcionalitású hang- és videohívásokat, valamint különálló csatornákat minden szerver számára (amelyeket tetszés szerint rendezhetünk), valamint bot-integrációt biztosít.

Google Play link

Hírek kategória:

Manapság legtöbb hírünket (ha nem is mindet) az internetről kapjuk, és közvetlenül a saját okostelefonjainkról olvassuk. Számos Android alkalmazás áll rendelkezésre központként az összes hírolvasási igényünkhöz, és eljuttatja hozzánk azt a tartalmat, amelyről valóban érdeklődünk, vagy olyan híreket, amelyek valóban fontosak számunkra, miközben nem listáz unalmas tartalmakat. Íme a legjobb alkalmazások hírek és cikkek olvasásához 2020-ban.

Google News

A Google ezen keresztül olyan híreket szolgáltat, amelyek ténylegesen érdekesek számodra. Lehet, hogy az AI eleinte kissé durva lehet, de ha adsz egy kis időt neki, akkor nagyon jó és pontos lesz, így olyan találati listát kapsz, amit valóban szeretsz. Olyan funkciókat is kínál, mint például a Full coverage, amely bemutatja a több oldalról származó infókat az adott témában, így saját magad vonhatod le a következtetéseket, és láthatod a média esetleges elfogultságát. A Vezető hírek fül a legnagyobb eseményeket mutatja be a világ minden tájáról, legyen szó technikáról, politikáról vagy üzletről.

Google Play link

theScore

A theScore célja, hogy minden sportág központi hírforrása legyen. Ez lehetővé teszi, hogy különféle sportágak (például foci, kosárlabda, stb), valamint a főbb bajnokságok és versenyek (mint például az UEFA Bajnokok Ligája, az NFL, az NBA, a Premier League, a La Liga, stb) naprakész hírei között böngéssz. Ezenkívül élő közvetítést ad a játékokról, valós időben frissített pontszámokkal és statisztikákkal kiegészítve a játék során. Ezenkívül a preferenciák alapján hírcsatornát is biztosít, sőt csevegést és üzenetküldést tesz lehetővé az alkalmazáson belül.

Google Play link