Bemutatkozott a Huawei P50 Pocket okostelefon

huawei

Ahogy azt megírtuk, a Huawei új hajlítható kijelzős okostelefont készült piacra dobni, amit most meg is tett, mi pedig mutatjuk, hogy mit tudunk a Huawei P50 Pocket okostelefonról.

crypto50

Már néhány hete pletykáltak arról, hogy a Huawei egy új hajlítható kijelzős okostelefont tervez piacra dobni, ami nagyon hasonlíthat a Samsung Galaxy Z Flip 3 készülékre. Mindez be is igazolódott, hiszen december 23-án megérkezett a Huawei P50 Pocket.

Kínában már meg is lehet vásárolni a készüléket, aminek a 8GB/256GB-os kiadása durván 440.000 Ft-os áron vásárolható meg. Emellett érkezett egy speciális arany kiadás is, aminek az ára 535.000 Ft. Arról egyelőre nem érkezett megerősítés, hogy a készülék a nemzetközi piacon is megjelenhet, de állítólag a forrás szerint egy Huawei alkalmazott megerősítette a hírt, hogy igen.

huawei

A kijelző egy 6,9 colos FHD+ felbontásó OLED kijelző, ami 120 Hz-es képfrissítéssel rendelkezik, 21:9-es képaránnyal. A kamera Infinity-O kivágásban helyezkedik el az előlapon 10.7 MP felbontású. A hátlapon összesen három kamerát helyeztek el a LED villanó mellett. Egy 40 MP-es főkamerát, egy 13 MP-es ultraszéles látószögű lencsét és egy 32 MP-es ultraspektum kamerát, ami segíti az élethűbb képek elkészítését.

Hardveres fronton egy Snapdragon 888 lapkát kapott meg a készülék 4G kivitelben. RAM-ok tekintetében 8 GB vagy 12 GB jár, kiviteltől függően, 256 GB és 512 GB-os belső tárhely mellett, mait tovább lehet bővíteni nano memóriakártyával.

Az akkumulátor kapacitása 4000 mAh-es, amit 40W-os vezetékes töltéssel lehet feltölteni. Szoftveresen Harmony OS fog futni a készüléken, ami azt jelenti, hogy ahogy megszokhattuk a Google támogatottság elmarad.


Forrás