Betilthatják a Samsung készülékeit egy országban

samsung

A Samsung okostelefonjai hatalmas népszerűségnek örvendenek világszerte, most viszont egy jogi csata miatt egy piacon akadályokba ütközhet eladások terén. Mutatjuk a részleteket.

crypto50

A Samsung szinte minden piacon jelen van kisebb-nagyobb sikerrel. Nem nagyon szokott akadályba ütközni eladások tekintetében, most viszont egy furcsa szituációba csöppentek bele.

A Samsung Pay szolgáltatások miatt, a szabadalmi bíróságon kell helyt állnia a cégnek Oroszországan, hiszen az orosz bíróság szerint megsértette a dél-koreai vállalat egy Sqwin Sa svájci székhelyű vállalat szabadalmát.

samsung

Azt tudni kell, hogy a Samsung Pay rengeteg nagy piacon alapvető mobilos fizetési szolgáltatás, így Oroszországban is. A telefonos fizetések 17%-át végzik ezzel a szolgáltatással az adott országban, míg az Apple Pay 30%-ot, a Google Pay pedig 32%-ot vesz ki ebből a statisztikából. Ezért is bír nagy jelentőséggel ez az esemény. A Samsung Pay 2016-tól elérhető ebben az országban.

Az elsőfokú ítéletben a bíróság úgy döntött, hogy a cégnek le kell állítania szolgáltatását és semmilyen terméket nem árusíthat, amin ez megtalálható. Ez összesen 61 mobiltelefont jelent, köztük a jelenleg is hihetetlenül népszerű Samsung Galaxy Z Flip 3 és Samsung Galaxy Z Fold 3 készüléket. Természetesen a cég fellebbezett, így az értékesítést nem függesztették még fel, amíg vége nem lesz a tárgyalásoknak.


Forrás