Bitang akkuval jön a következő Xiaomi csúcsmobil

Nagyon érik már a Black Shark 3 érkezése, de dátumot még nem kaptunk a bemutatóval kapcsolatban. A Weibo-n viszont folyamatosan szivárogtatják ki az újabbnál újabb infókat a Xiaomi vezetői, ha így haladnak a nagy napra semmi érdekesség nem marad.


Azt már tudjuk a Black Shark 3-ról, hogy Snapdragon 865 rendszerchippel és 120 Hz-es gyakoriságú QHD kijelzővel fog jönni. Most pedig a mobil akkumulátoráról derültek ki a legfontosabb részletek. A Xiaomi termékmenedzsere ugyanis arról kérdezte a rajongókat a Weibo-n, hogy milyen akkumulátort látnak szívesen egy 5G képes gamer mobilban. A lehetséges válaszok közül hárommal már előállt a konkurencia, a 4500 milliamperórás telep 55 wattos gyors töltéssel a Mate X-é, a 65 wattos teljesítmény és a 4000 milliamperórás akku az Oppo Rena Ace-hez tartozik, a 4400 milliamperórás akkumulátor 55 wattos gyors töltéssel pedig a Vivo IQOO 3-hoz köthető.

A három felsorolt készülék akkuja minimum 600 ciklusra van tervezve, a Black Shark 3 esetében viszont legalább 800 ciklust kapunk, ami kimondottan jó hír. Az is kiderült, hogy az 5000 milliamperórás telep mellé 65 wattos gyors töltés társul a teljes töltöttség eléréséhez 0-ról 100 százalékra pedig csupán 38 percre lesz szükség. Még novemberben kapott tanúsítványt egy 66 wattos töltő HN-11-EF kódnéven, az új CCC listából kiderül, hogy a következő generációs Black Shark ezzel is kompatibilis lesz. A legvadabb pletykák szerint 16 GB RAM-mal szerelt modell is lesz a Black Shark 3-ból. A fentiek tudtában a készülék legfontosabb specifikációit már tudjuk. Egyedül a kamerák számáról és felbontásáról nem lehetett még hallani, de ezek nem is mérvadóak egy gamer telefon esetében.