Bitang jól néz ki a Mystic Bronze Galaxy Note20 Ultra

Bő egy hónap van hátra a Galaxy Note20 sorozat bemutatójáig, ezért sejthető volt, hogy előbb-utóbb egy kémfotó vagy sajtókép kiszivárog majd a dél-koreaiak új csúcsmobiljainak egyikéről. Meglepő módon a Samsung Ukrán weboldalára került fel véletlenül két kép a Note20 Ultráról, úgyhogy még a forrás is elég megbízhatónak mondható. 

Korábban már láthattunk kezdetleges CAD vázlatokat a Note20 mobilokról, ezért a dizájn részben ismert volt. Apróbb eltérések azért vannak, a kamerasziget például sokkal jobban kitüremkedik a házból, mint a május végén közzétett rendervideón. Valószínűleg nem fogják megdicsérni azt aki hibázott, de a képeket a Note 8-hoz töltötte fel valaki a Samsung ukrán leányvállalatának weboldalán. Ezt kiszúrta egy orosz YouTuber, majd később az ismert leakster, Max Winebach is közzétette Twitter oldalán. Azt talán mondanom sem kell, hogy a felvételeket azóta már eltávolították, de mint tudjuk az internet nem felejt, így az archívumból könnyen vissza lehet nézni őket.

Az eddig hallottak alapján három szenzor dolgozik a hátlapon, egymás alatt függőleges kialakításban egy téglalap alakú kameraszigetben. A pletykák szerint a periszkópos lencse 50X-es nagyításra lesz képes, mellé jár egy ultra széles látószögű egység, illetve a fő kamera. Ami jó hír, hogy a kamerasziget színben nem annyira nem tér el a hátlaptól, mint a Galaxy S20 sorozatnál, bár ez lehet csak ennél a variánsnál lesz így. A közzétett képeken egyébként a Mystic Bronze fantázianévvel ellátott modell látható, ami mellett valószínűleg sok felhasználó teszi majd le a voksát.

Ugyan a Samsung még nem küldte ki a meghívókat, de a Galaxy Note20 széria bemutatója állítólag augusztus 5-én lesz. Elvileg két modellt kapuk, 5G támogatással és Snapdragon 865+ rendszerchippel. A képernyőméret nagyjából azonos lesz az előző generációval, a panel maximális felbontása QHD+ és támogatott a 120 Hz-es képernyőfrissítés.