Ezek voltak a legnépszerűbb alkalmazások karácsonykor

Egy elemző cég felmérte, hogy melyek a legnépszerűbb alkalmazások karácsonykor, mi pedig mutatjuk, hogyan áll össze a lista.

crypto50

Több cég készít elemzést arról, hogy adott hónapban vagy évben, mik a legnépszerűbb alkalmazások a világban. Most karácsonyra adott ki egy ilyen típusú jelentést az App Annie elemző cég. A becsült számok mind az Android, mind az iOS felhasználókra is érvényesek.

Egyedül a kínai piac adatai hiányosak, hiszen itt csak az iOS rendszer felhasználókat tudták mérni, a Harmony OS-es Android alapokon futó készülékekhez pedig nem volt adat.

tiktok

Mind az applikációkról, mind a játékokról készült külön lista, ami a képen is jól látható. Alkalmazásoknál a TikTok rövid videómegosztó applikációt töltötték le a legtöbben, a második helyen az Instagram a harmadikon pedig a Facebook állt. A Top 5-be még belefért a WhatsApp és a Snapchat is. Utóbbit követi a Facebook Messenger, a Telegram, a Shopee, a Spotify és a CapCut.

A játékoknál a listavezető a Brain Story: Tricky Puzzle applikáció lett, amit a Poppy Rope Gema és a Subway Surfers követ. Itt a Top 5-be még belefért a Free Fire és a ROBLOX is. A listavezető azért kaphatott ilyen nagy letöltési számot, mert december 21-én jelent meg az alkalmazásletöltő áruházakban.


Forrás