Ezzel a dizájnnal jöhet a Huawei Mate 40 Pro?

Egy elég ismerős szabadalmi formatervet nyújtott be a Huawei a német szabadalmi ügynökséghez, amin egy Mate 30 Pro-hoz hasonló mobil van, de már öt hátlapi kamerával.


A Mate széria legújabb tagja még csak tegnap lett elérhető hazánkban, de bizonyára a következő generáció már tervezőasztalon van. A Mate 30 Pro nagyon oda tette magát kamerában, az 5G-s variáns még mindig a DxOMark TOP listájának első helyén van. A következő generáció pedig még jobb lesz, a kamerák számát tovább növelheti a Huawei. A Mate 30 Pro hátlapján összesen négy szenzor dolgozik, egy friss szabadalmi bejegyzés viszont arról árulkodik, hogy a Mate 40 Pro már öt kamerával jöhet.MAte 40 Pro hátlap

A 91mobiles által megosztott két képen egyértelmű a hasonlóság a Mate 30 Pro-hoz, sőt, a modulok számát tekintve nincs is nagyon eltérés. Az ötödik lencse pont a másik négy közé kerülhet. A bemutatóig jó pár hónap hátra van, így nehéz lenne megmondani, hogy pontosan mi lesz majd a szerepe. Csak tipp, de valószínűleg valamilyen teleobjektívről lehet szó, mivel egyre több mobil érkezik két ilyen szenzorral. Az egyik a veszteségmentes nagyítást teszi lehetővé a távoli tárgyak esetében, a másik pedig ad némi átmenetet a zoomtartományok között.

Az előlapon a már ismerős szenzorsziget, három modullal, de ezek közül nem mind kamera, hanem az arcalapú feloldáshoz szükséges érzékelőket is ide rejti a Huawei. A specifikációk tekintetében még ennyit sem tudunk, az biztos, hogy új rendszerchip kerül a motorháztető alá. Ha követjük az eddigi számozást, ez az 5 nanométeres gyártástechnológiával készülő Kirin 1000 lehet. A RAM/tárhely méretét tovább növelik, és jó eséllyel már LPDDR 5 támogatással érkezik a Mate 40 és Mate 40 Pro. Nyilván az akkumulátor terén is számíthatunk előrelépésre, ami gyorsabb töltést és valamivel hosszabb üzemidőt takar.

Több hónappal a bemutató előtt nehéz lenne pontosat mondani a Mate 40 szériáról, mivel a forrás sem hivatalos, érdemes egyelőre pletykaszinten kezelni a látottakat.