Ezzel a különleges dizájnnal jönnek a Huawei új csúcsmobiljai

Kiváló minőségű renderképek és egy videó is érkezett a Huawei P50-ről, ezekből már megállapítható, hogy pontosan milyen dizájnnal jön majd a sorozat. 

Néhány hete láthattunk pár titokzatos renderképeket a Huawei P50 Pro-ról, már akkor sejteni lehetett, hogy nem a megszokott külsővel érkeznek majd a kínai cég legújabb csúcsmobiljai. A készülék hátlapjára ugyanis két darab hatalmas kör alakú szenzor került, de mint most kiderült, ez nem két darab kamera, hanem több modult is foglalnak majd magukban ezek a dizájnelemek.

A Huawei P50 a látottak alapján összesen négy kamerát kap a hátlapjára, de az még nem teljesen tiszta, hogy a Pro és a Pro+ verziók mennyi szenzorral fognak jönni. Ezen a téren több lehetősége is van a Huawei-nek, hiszen ekkora kameraszigeten bőven van hely, de dönthetnek úgy is, hogy a kamerák számán nem változtatnak, a szenzorokat viszont jobbra cserélik.

A most közzétett rendereket Waqar Khan készítette és az eddig kiszivárgott pletykákat vette hozzájuk alapul. A végleges dizájn tehát nem biztos, hogy teljesen ugyanez lesz, kisebb eltérések lehetnek. A szóbeszéd szerint a P50 egy széles látószögű kamerával, egy ultraszéles látószögű modullal, egy teleobjektívvel (nem periszkópos) és egy makró vagy mélységérzékelő szenzorral érkezhet. Ezzel szemben a Pro periszkópos teleobjektívvel, széles, illetve ultraszéles látószögű kamerával és 3D ToF szenzorral jöhet. A Pro+ pedig állítólag kap két teleobjektívet is, de csak egyik lesz periszkópos.

Az előlapon marad a kameralyukas kialakítás, a Huawei P50 lapos, a másik két modell ívelt képernyőt kaphat. A motorháztető alatt pedig a Mate 40 mobilokkal debütált Kirin 9000 rendszerchip dolgozik majd. A P50 széria bemutatóját március végére vártuk, de komponens hiány miatt csúszik a bemutató.