Feltörekvő piacokra koncentrál a Huawei

huawei

A Huawei számára nem túl kecsegtető a helyzet a jövőt tekintve, ezért próbálnak minden követ megmozgatni, hogy kiutat találjanak a válságból.

INLOCK

Az amerikai szankciók óta a Huawei bevételei és piaci részesedései zuhanó fokozatra kapcsoltak, már olyannyira, hogy egyes régiókban (Európa) már a TOP 5 gyártó közé sem férnek be. A régen fókuszban levő piacok helyett, most új megoldást és új helyszíneket kell keresnie a cégnek ott, ahol fejlődőképes és van esélye a terjeszkedésre.

Egyes források szerint a cég a feltörekvő piacokra koncentrálódhat a közeljövőben, hiszen még mindig 20-30%-al olcsóbban tudják az 5G-s technológiához tartozó eszközöket leszállítani, mint európai versenytársaik (Nokia, Ericsson) Nem véletlen, hogy a cég az év elején egy óriási adatközpontot létesített Szenegálban 70 millió euró értékben. Az Afrikai piacon még mindig nagy részesedéssel rendelkezik a vállalat és esélye is van jó árazás mellett kiszorítani a versenytársakat.

huawei

Tavaly a kínai cég több mint 40 országban és több, mint 700 városban vett részt smart city projektben, ami elég nagy számnak mondható. Ezek közé tartozott például Dubaj, ahol részt vettek az 5G infrastruktúra kiépítésében. A cégnek mindemellett minden részletre figyelni kell, hiszen az USA próbál nyomást gyakorolni a fejlettebb országokra, köztük Ausztráliára és Japánra is, hogy hagyjanak fel a Huawei által készített technológiai eszközök használatával.


Forrás