Figyelmezteti a Google a felhasználóit Ukrajnában, ha légitámadás jön

Az amerikai vállalat egy extra segítséget próbál nyújtani az Android rendszert futtató okostelefonok felhasználóinak, hiszen légitámadás esetén figyelmeztetést küld a rendszer.

crypto50

Ahogyan, azt már mindenki tudja, komoly háború folyik a szomszédos országban (Ukrajna), a legtöbb hír ezekről az eseményekről szól. Ez az egész lassan globálisan is nagy gondokat fog okozni, hiszen alkatrész és a gyártáshoz szükséges energiák hiánya is felléphet, ezért mindenkinek az az érdeke, hogy minél hamarabb vége legyen ennek az egésznek.

A legtöbb közeli ország, köztük Magyarország is próbál segíteni a menekülteken és a szenvedő országnak, de több amerikai nagyvállalat is az ügy mellé állt, emellett próbálnak segíteni az embereknek a túlélésben.

A Google a napokban egy új frissítést jelentett be az Androidos felhasználók számára Ukrajnában, aminek az a lényege, hogy légitámadás esetén a rendszer figyelmeztetést küld. Az új frissítés a Google Play Services szolgáltatásokon keresztül kerül rá a készülékekre. Ezt állítólag az ukrán kormány kérésére került engedélyezésre.

A Google állítólag a Térkép alkalmazást már több napja letiltotta azért, hogy ne tudják felhasználni, az onnan kinyerhető adatokat katonai hírszerzésre, mert szerintük fenn állt ez a veszély.


Forrás