Fotókon tűnt fel az érkezőfélben lévő Xiaomi Mi 10

xiaomi-mi-10-cover

Két kiszivárgott fotónak köszönhetően nagyon jó minőségben nézhetjük meg most a Xiaomi állítólag következő hónapban debütáló csúcsmobilját a Xiaomi Mi 10-et.


A Xiaomi Mi 10 széria érkezése már nem igazán mondható újdonságnak. Az eddigi információk alapján az első körben két változatot kapunk, melyek a Xiaomi Mi 10 és Mi 10 Pro néven érkeznek. Valószínűleg majd a széria előző tagjaihoz hasonlóan később ezeket követik az olcsóbb “Lite” változatok is. Ugyan már korábban láthattunk egy képet a telefonról, de ezen csak a hátlapon lévő kamerái voltak láthatók, így a lényeg titokban maradt. Egészen mostanáig, mivel valakinek sikerült lencsevégre kapni a kisebb modellt. Azt már korábban is tudtuk, hogy a Xiaomi Mi 10 szelfikamerája  a megjelenítőben kap helyet egy kameralyukban, ezt a most kiszivárgott fotó is megerősíti. A képen láthatjuk, hogy az előlapi kamera a kijelző bal felső részén helyezkedik majd el. Szemmel láthatóan a kijelző széle enyhén ívelt lesz, melyet vékony kávák szegélyeznek.

xiaomi-mi10

A telefon hátlapján négy darab kameramodult láthatunk. Ezek függőlegesen egymás alatt helyezkednek majd el. Az eddigi infók alapján a fő kamera a Sony féle IMX686 szenzor lesz. Melyet egy teleobjektív, egy makró és egy mélységérzékelős kamera egészít ki. Viszont ezek felbontásáról még semmit nem tudni. Ami az akkumulátort illeti, a szóbeszéd szerint 4500 mAh-s telepet kapunk. Amit 40 W-os vezetékes és 30 W-os vezeték nélküli töltéssel tudunk majd táplálni. A pletykák szerint a Xiaomi Mi 10 lesz az első mobiltelefon ami megkapja a Qualcomm Snapdragon 865 processzorát. Mivel tudjuk, hogy a Samsung Galaxy S20 széria szintén ezzel a processzorral fog érkezni február 11-én, így arra számítunk, hogy még a Samsung előtt leleplezi legújabb csúcsmobiljait a Xiaomi.