Galaxy A42 5G: megérkezett a Samsung olcsó 5G-s mobilja

galaxy-a42-5g-cover

Mondhatni egy kicsit foghíjasan, de félig-meddig bemutatkozott a Samsung várhatóan legolcsóbb 5G-s mobilja, a Galaxy A42 5G.

A Samsung tegnap egy picit rendhagyó módon rántotta le a leplet legújabb 5G képes készülékéről a Galaxy A42 5G-ről. A bejelentés ugyanis úgy történt, hogy megosztottak több képet a készülékről, illetve leírták a hardverspecifikációk egy részét, de egy nagyon lényeges dolgot, az A42 5G árát sem árulták el. Ami eddig biztos, hogy 6,6 hüvelykes Super AMOLED kijelzővel van felszerelve a Galaxy A42 5G. A kijelző felbontását nem tudjuk, de gyaníthatóan Full HD+ lesz, illetve a kijelzőbe épített ujjlenyomat olvasóról sem érkezett információ, de a képek alapján erre is számíthatunk. Az előlapon lévő kamera a kijelző felső sávjában helyezkedik el, ennek felbontását szintén homály fedi.

galaxy-a42-5g-1

A hátlapon egyel több kamerát kapunk mint a Galaxy A31 esetében, tehát összesen három modul áll majd rendelkezésünkre. Az elsődleges szenzor ha minden igaz 48 megapixeles lesz, ami mellé biztosan jár egy 5 megapixeles mélységérzékelő.

galaxy-a42-5g-2

A motorháztető alatt -a korábbi tesztek alapján- várhatóan Snapdragon 690 5G lapka dübörög egy Adreno 619 grafikus gyorsítóval karöltve. Mellé 4 GB rendszermemóriát és 128 GB-os tárhelyet kapunk. Az akkumulátor kapacitása pedig 5000 mAh lesz, a töltés sebességéről viszont nem jött semmi információ. Az 5G mellett az újdonság támogatni fogja a WiFi 6 technológiát is.

galaxy-a42-5g-3

Szintén a korábbi tesztekből kiderült az is, hogy Android 10 rendszerrel debütál az eszköz, a kezelőfelület pedig a Samsung féle OneUI lesz. A fentiek alapján egyértelmű, hogy ez lesz most a dél-koreai cég legolcsóbb 5G telefonja, kérdés már csak az, hogy mennyit kérnek érte. A hazai starttal kapcsolatban ugyancsak nem tudtunk meg semmit, bár a Samsungot ismerve napokon belül erről is kapunk tájékoztatást.