Galaxy Note20: duplán rosszul járnak az európai felhasználók

note-20-cover

A Samsung zászlóshajói mindig kétféle processzorral szoktak érkezni. A Note20 sorozat esetében sem lesz ez másképp, csak ezúttal az európai felhasználók duplán rosszul járhatnak majd.

Már a Galaxy S20 szériában kerülő Exynos 990 és a más régiókban Snapdragon 865 lapkák összehasonlításánál kiderül, hogy a Samsung házon belül készült rendszerchipje jóval gyengébben teljesít mint a Qualcomm féle lapka. Akkoriban ez sokakban felháborodást keltett és el is indult egy petíció azzal kapcsolatban, hogy ne csak egyes régiók kiváltsága legyen a Snapdragon processzor, hanem Európába is ezzel jöjjenek a csúcskategóriás Samsung telefonok. Úgy tűnik idén sem fog teljesülni a felhasználók akarata, sőt nagyon úgy néz ki, hogy nem is lesz új Exynos lapka. Ez pedig azt jelenti, hogy itthon is a Galaxy S20-ban lévő Exynos 990 processzorral jöhet a Note 20, míg más régiókban a héten bemutatott Snapdragon 865+ kerülhet a Note20 modellek motorháztetője alá.

Ennek köszönhetően míg az USA-ban az alapból is erősebb Snapdragon 865 egy picit felturbózott változatát használják majd, az európai felhasználóknak be kell érniük az év elején bemutatott Exynos 990-el.

Még reménykedhetünk a hivatalos bejelentésig, hogy nem így lesz mivel a Samsungtól még nem erősítette meg senki a fentieket. Azonban két olyan forrás is -melyek általában megbízható Samsungos információkat publikálnak- közölték, hogy Exynos 990-el jön a Note20 sorozat. Az elkövetkezendő hetekben biztosan az eddiginél is több információ érkezik majd a Note20 szériáról. Mi azért nagyon reméljük, hogy Max Weinbach és az Ice Universe “jóslata” nem fog valóra válni.