Galaxy S20 FE és az S20 család: Miért sokkal olcsóbb az új Fan Edition?

A Galaxy S20 FE a legolcsóbb telefon a Samsung prémium kategóriájú S20 családjában, legközelebbi testvérét árban nagyjából 30% -kal alulmúlja.

A Samsung nemrégiben új taggal bővítette prémium kategóriás Galaxy S20 családját a Galaxy S20 Fan Edition formájában. A készülék ára 220 ezer forinttól elérhető, és ezzel a Samsung prémium S20 sorozatának legolcsóbb telefonjává vált. Ez nyilvánvaló kérdést vet fel: Milyen kompromisszumokat kötöttek az S20 FE költségének, tehát induló árának csökkentésére?

Papíron úgy tűnik, hogy nincs sok alapvető különbség a telefonok között. A 6.5”-os S20 FE megőrzi a testvéreiben fellelhető premium kategóriás tulajdonságokat. Az éles AMOLED kijelző ultragyors frissítési frekvenciával párosulva, a nagy kapacitású akkumulátor, az IP68 besorolás (víz- és porállóság) és a több fronton bevethető kamera prémium érzetet biztosít.

Ahol a Samsung kompromisszumokat köt, az az anyaghasználat. Az S20 FE, ellentétben a termékcsalád többi tagjával, üveg helyett műanyag hátlappal rendelkezik. Kevesebb RAM áll rendelkezésre, vannak korlátok a hátsó kamera tulajdonságaiban, de előfordulhat, hogy ezek nem is fognak hiányozni. A 8K-s videofelvétel és a 100x zoom nem elérhető, viszont 30x közelítés és 3x optikai zoom is rendelkezésre áll.

Az S20 FE már kapható, hivatalos fogyasztói ára a Samsung partnereinél 249.990 Ft. Ha többet szeretnél megtudni a Samsung S20 termékcsalád különbségeiről és hasonlóságairól, tekintsd meg alábbi adatlapot vagy nézd meg az általunk készített videót.