Gond van a Samsung csúcsmobiljaival

Mindig nagyobb figyelmet kap ha egy ismert gyártó mobiljai furcsa módon meghibásodnak. Járt már így az Apple, a Xiaomi és a Samsung is. Most ismét a dél-koreai gyártó van porondon méghozzá a Galaxy S20 szériával.

INLOCK

Eddig nem hallottunk semmi negatívat a Galaxy S20 mobilokkal kapcsolatban, de most úgy tűnik, hogy valamiféle kijelzőhiba tizedeli a Samsung korábbi csúcsmobiljait. Több S20+ és S20 Ultra tulajdonos jelezte a Samsung hivatalos fórumain, hogy a készüléke használhatatlanná vált miután az eszköz képernyőjén csíkok jelentek meg.

A helyzet végül addig romlott, hogy egyeseknél a kijelző teljesen zöld vagy fehér lett. A Samsung fórum egyik moderátora ugyan javasolta az érintetteknek, hogy csökkentett módban indítsák el a telefont és próbálják meg a gyári beállítások visszaállítását, ami ugyan sok mindent megold, de a kijelzőhibára még nem gyógyír. Nem is jött be senkinek se a tipp.

Mivel a Galaxy S20 sorozat tavaly márciusban került piacra, vannak olyanok akik a garanciából is kicsúsztak, főleg ha nem hivatalos viszonteladón keresztül vásárolták meg a mobilt. A szürke importos, bolti garanciával rendelkező készülékek ugyan olcsóbbak, de túlnyomó többségük csak egy éves garanciával rendelkezik. Ha letelt az egy év, akkor bármilyen hiba is jön elő az eszközön, a tulajdonosnak kell állni a javíttatás költséget, egy kijelző esetében pedig ez nem két fillér.

Abban az esetben, ha nem egy évre veszünk telefont, inkább hivatalos viszonteladón keresztül érdemes vásárolni, úgy a garancia is hosszabb és különböző kedvezményeket is kapunk.

Visszatérve a hibás Galaxy S20 modellekre. Azt még nem tudni, hogy pontosan hány darab készülék érintett, és a Samsung sem szólalt meg az ügyben, de valószínűleg valamilyen belső vizsgálatot indítanak majd.