Gyengén szerepelt a Galaxy S20+ a DxOMark tesztjén

A februári bemutató ellenére kicsit várni kellett a Galaxy S20 Ultra és a Galaxy S20+ kameratesztjeire. A Samsung két legújabb csúcsmobilja a megjelenést követően több frissítést is kapott, amik a kamerarendszeren javítottak szoftveresen, de úgy tűnik ez is kevés volt.


A DxOMark csapata megvárta a frissítéseket és csak utána mondott véleményt a dél-koreaiak két mobiljáról. A Galaxy S20 Ultra és a Galaxy S20+ is a vártnál gyengébben teljesített, előbbi csak az ötödik lett, holtversenyben a Honor V30 Pro-val, az S20+-t pedig még a középkategóriás Xiaomi Mi CC9 Pro Premium is megelőzte, így végül a hetedik helyen futott be 118 ponttal.

A DxOMark dicsérte a pontos expozíciót, a nagyítási kepésségéről viszont nem sok jót mondtak. A 64 megapixeles teleobjektív néhány képéből vágtak ki kisebb részleteket, erős fényviszonyoknál a részletek lágyabbak, főként közepes és nagy távolságon. A portrék és a bokeh jó, de nem elég egy magasabb pontszám eléréséhez.

A videó dinamikatartománya nagyszerű, de van jobb is a piacon. 4K videofelvétel során semmi gond nem volt, leszámítva, hogy a stabilizálás nem a legjobb, de azért végzi a dolgát. Az autófókusz viszont hibátlan, gyors és jól követi le a tárgyakat.