Hamarosan mi dönthetünk róla, lassítjuk iPhone-unkat vagy sem

Miután kiderült, hogy az Apple szándékosan lassítja a régebbi készülékeit, érthető módon világszerte elég nagy felháborodást keltett. A cupertino-i cég kénytelen volt kiadni egy nyilatkozatot és kicsit átgondolni korábbi metodikáját.


Ebben elmondják, nem kívántak rontani a felhasználói élményen, így kénytelenek voltak erre a lépésre. Mint tudjuk első körben csak az iPhone 6, iPhone 6s, iPhone 6s Plus és iPhone SE mobilok voltak érintettek, de az IOS 11.2-es frissítése már az iPhone 7 és iPhone 7 Plus modellekre is elhozza a cpu órajelének korlátozását.A váratlan újraindulások elkerülése a cél, ami az akku természetes öregedési folyamatából ered. Ezzel persze nincs is gond, csak nem adták meg a tulajdonosoknak a választás lehetőségét és nem is tájékoztatták őket megfelelően, legfőképp ez volt a userek panasza.

Az ABC News-nak adott interjúban, Tim Cook elmondta, hogy a következő IOS 11 frissítés után, már magunk dönthetjük el élünk a teljesítménykorlátozás lehetőségével vagy nem. A márciusra ütemezett frissítés egy új funkciót is elhoz számunkra, ami az akkumulátor állapotáról tájékoztatja a felhasználót.A rendszer jelezni fogja, ha a telep elöregedése miatt szükséges az órajel visszafogása, ezt követően a továbbiakban mi döntünk róla, hogyan használjuk a mobilunkat. Tom Cook egyébként azt javasolja, inkább a készülék lassítását válasszuk vagy éljünk a kedvezményes akkumulátorcsere-program adta lehetőséggel.