WhatsApp Design: új színek, sötét mód és sok más!

Megújul a WhatsApp külseje!

Ha nincs 2 perced akkor röviden:
  • Megújult színnel, designnal, ikonokkal és animációkkal frissül a WhatsApp
  • Az Androidosok a navigációs bar-t a frissítés után alulról érhetik majd el és szélesebb lesz a csatolmány tálca is.
  • A WhatsApp továbbra is az egyik legbiztonságosabb és legnépszerűbb app üzenetek, hangüzenetek és videó hívások bonyolítására 2024-ben.
Ha van 2 perced, akkor hosszabban:

Nem rég írtunk már egy friss WhatsApp újításról: itt

Az elmúlt pár hónapban érkezett néhány lényegesnek mondható változás a WhatsApp háza táján. Úgy látszik, hogy eljött az ideje a még komolyabb változások bevezetésének.

A WhatsApp a világ okostelefon kommunikáció harmadát bonyolítja. Ma a Meta bejelentette az új Design-t, amit minden felhasználó megkap a frissítés letöltésével, bíznak abban, hogy még jobb és intuitívabb lesz használni az alkalmazást, mint eddig.

Az új Design!

Nem egyszerű változtatni főleg akkor ha az egyik legnépszerűbb alkalmazást szeretnék ráncba szedni, mert a népszerűséget akár egy design bakival is ellehet bukni. Kevesebbért is pártoltak már el felhasználók, úgyhogy gyakran lehet vékony jégre lelni.

Az új és frissített design kialakításában 3 alap dolgot vettek figyelembe:

  • Maradjon friss
  • könnyen hozzáférhető funkciók és használható
  • egyszerűség

Az biztos, hogy ha valami szép és egyszerű használni akkor szinte maradéktalan a siker. Néhány új ikon is megjelent. Ez a két dolog egyszerre fejlődik, hiszen ha már a megjelenéskor elterjed és adott esetben összeköti az Androidos felhasználókat az iOS-el, miközben úgy tud fejlődni, hogy a jól működő dolgot is jobbak akkor nincs miért aggódni.

Az egyik legnagyobb Androidos változtatás a navigációs bár áthelyezése, eddig a képernyő tetején volt, most viszont alulra került, hogy elérhetőbb legyen, hogy ne a kézben lévő kijelző méretén múljon a funkcionalitás. (Egyre több olyan funkció jelenik meg, amit a kijelző aljára tesznek csak aztán el ne fogyjon a hely.)

Az iOS felhasználók pedig egy szélesebb attachment tray magyarul csatolmány mezőt kapnak, hogy könnyebb legyen videókat, képeket, doksikat vagy bármi mást beilleszteni.

Azoknak akik kiváncsiak arra, hogy miért a WhatsApp az egyik legnépszerűbb kommunikációs app, azoknak itt egy kis angol olvasnivaló: itt / here

 

MEGOSZTÁS