Huawei P40 Pro: Hét kamera lett. Maradhat?

OnLeaks-nek köszönhetően már láthattunk néhány rendert a Huawei P40 és P40 Pro-ról, azok sajnos elég sötétek voltak, most a 9TechEleven-től is érkezett két kép, amik már jóval több részletet fednek fel a Huawei márciusban debütáló csúcsmobiljáról.


A hátlapon mondhatjuk, hogy a P30 Pro-nál látottakat kapjuk egy kicsit továbbgondolva. A kamerasziget várhatóan több mint kétszeresére növekszik és a szenzorokon sem spórol a Huawei, összesen hét modul áll majd rendelkezésünkre ebből kettő elől, öt pedig hátul. Az eddigi pletykák alapján a fő kamera felbontása 64 megapixel, mellé biztosan kapunk még egy periszkópos telefotó szenzort és egy ultra széles látószögű egységet, a másik két modulról egyelőre semmi hír nem futott be.Huawei P40 Pro koncepció

Ettől függetlenül azért sejthető mi lesz a funkciójuk, a ToF és a makró kamera mindenképp szóba jöhet, de jó esély van egy második telefotó szenzorra is, az 1x-es és 10x-es zoom közötti rés kitöltése céljából, hasonlóan mint a Xiaomi Mi Note 10-nél. Valószínű az utóbbi mellett teszi le a voksát a Huawei.

Bár a képen nem látható, de az eddig befutott hírek alapján kijelző mind a négy oldalt hajlított lesz. A képernyő bal felső sarkában egy jókora kivágás kap helyet, ebben találjuk a két szelfikamerát, ezek közül az egyik széles látószögű.

Mi kerül a motorháztető alá?

A specifikációk tekintetében a Kirin 990 5G rendszerchip borítékolható, ami mellé legalább 8 GB belső memória társulhat. Elképzelhető persze, hogy több modell is lesz, eltérő RAM/tárhely kombóval. Azt pedig már Richard Yu a Huawei fogyasztói üzletágának vezetője árulta el, hogy a P40 mobilokon EMUI 10 fut majd Android 10 alapokon, de már Google alkalmazások nélkül. Ezeket a Huawei saját mobilos ökoszisztémájával próbálják majd meg kiváltani, amibe az elmúlt hónapokban rengeteg appot és hasznos szolgáltatást pakoltak. Nehéz lenne megmondani miként fogadják majd szélesebb körben a HMS-t a felhasználók, valószínű lesznek kezdeti nehézségek.

Megérkeztek az első renderképek a Huawei P40 és P40 Pro-ról

A P40 szériáról ezen kívül csak annyit árult el a Huawei, hogy márciusban tartják majd a bemutatót Párizsban. A fenti képek állítólag a valós méretek és dizájn alapján készültek, de nem hivatalosak, így egyelőre érdemes őket némi fenntartással kezelni.