Idegesítő funkció érkezik a Google Maps-ra

Az olyan nagy tech cégek mint az Apple és a Google látszólag elég sokat tesznek a környezetvédelem érdekében, megújuló energiát és újrahasznosított anyagokat használnak, de még a felhasználókat is ösztönözhetik arra, hogy zöldek legyenek.

A Google Maps új funkciója valószínűleg sokakat idegesíteni fog majd. Az új algoritmus ugyanis a forgalmi adatok és az útszakaszok megvizsgálásával az eddig megszokott legrövidebb út helyett egy olyan útszakaszt fog alapértelmezetten felajánlani, ami a legkevesebb szén-dioxid-kibocsátással jár. Ez azt jeleni, hogy aki nem figyel eléggé akár egy jóval hosszabb úton mehet majd A-ból B-be. Ennek pont az a lényege, hogy ne a dugóban üljünk és járassuk a kocsinkat, ezért az ilyen útvonalak általában jóval bonyolultabbak lesznek.

„Az ajánlott útvonalak felénél lehet környezetbarátabb lehetőséget találni, ráadásul úgy, hogy az ne legyen túl időigényes” – mondta Russel Dicker, a Google Maps termékfejlesztési igazgatója.

Az Egyesült Államokban kezdik tesztelni elsőként ezt a funkciót, és ha minden rendben lesz globálisan is be fogják vezetni.

Ez is érdekelhet:

Mutatjuk melyik telefonok gyűjtik a legtöbb személyes adatot rólunk

13 ingyenes játék, amit ki kell próbálnod a hosszú hétvégén

Ez most a 10 legerősebb Androidos mobil a piacon