iOS 14: kiderült melyik Apple mobilokra jön az új rendszer

ios-14-cover

Napvilágot látott egy érdekes lista, amin állítólag azok a telefonok láthatók melyekre érkezik az iOS 14 frissítés. Meg kell jegyezni vannak köztük elég régi darabok is.

Még nem tudjuk biztosan, hogy az Apple fejlesztői konferenciája a WWDC ebben a hónapban hogyan is kerül megrendezésre. Bár ha a többiekből indulunk ki akkor valószínűleg online fogják tartani az eseményt. Az biztos, hogy szó fog esni az idén megjelenő iOS 14-ről is, általában a WWDC-n szokták elárulni a rendszer újdonságait is.

ios-14

Az egyik külföldi média (The Verifier) a napokban közzétette, hogy az iOS 14 korai fejlesztési kódjában talált nyomokat arra vonatkozóan, hogy mely készülékekre érkezhet a 14-es főverzióval ellátott operációs rendszer. Az általuk közzétett adatok szerint pedig nagyon úgy néz ki, hogy azok az Apple mobilok melyekre jött az iOS 13 meg fogják kapni az iOS 14-et is. A The Verifier közzé is tett egy listát, hogy mely eszközök tulajdonosai számíthatnak a frissítésre:

Bár még hivatalosan a fentieket senki nem erősítette meg, lenyűgöző lenne, ha 2015-ben bemutatott iPhone 6s iPhone 6s Plus-ra valóban érkeze a legfrissebb iOS rendszer még 5 év után is. Valószínűleg ezt a régi iPhone SE is elmondhatja magáról, bár utóbbi fél évvel később, már 2016-ban debütált, így nem számít mai darabnak. Azt azért érdemes megjegyezni, hogy mindháromban ugyanaz a processzor és ugyanannyi memória van.

Ha minden igaz, akkor idén június 22-én tartják a WWDC-t. Remélhetőleg a fentieket is megerősítik majd, addig érdemes pletyka szinten kezelni a dolgot.