IP minősítést kaphat a Samsung Galaxy Z Fold 3

A Samsung az összehajtható kijelzős telefon piacon egyeduralkodó és a ők gyártják ezeket a kijelzőket is a legnagyobb mennyiségben. Saját szériájuknak hamarosan érkezhet a legújabb tagja a Samsung Galaxy Z Fold 3, amit állítólag a vízcseppektől már nem kell óvni annyira óvni, mint az előző modelleket.

A Fold széria az idei évben már hároméves lesz az új tag bizonyos híresztelések szerint majd a harmadik negyedévben érkezhet, hiszen a jelentések azt mutatják, hogy a Samsung 2021 június környékén kezdi el a telefonok tömeggyártását. A készülékről minden bizonnyal hamarosan záporoznak majd az új hírek, hiszen eddig még nem tudunk róla túl sokat. Több pletyka szerint Note képességekkel fog rendelkezni a telefon, tehát képes lesz kezelni az S pen-t, így rengeteg plusz funkciót tudnak majd a felhasználók kihasználni.

Ha ez így lesz, akkor a kijelzőnek is sokat kell fejlődnie még, hiszen a jelenlegi modelleknél egy ilyen okostoll valószínű, hogy hosszútávon kárt tenne a képernyőben. A rendszer szempontjából valószínűsíthető, hogy Android 11 alapokon One UI 3.5-ös felületet fogunk kapni az adott időben a legújabb biztonsági csomaggal. A készülék feltehetően Snapdragon 888-as lapkakészlettel fog megjelenni, ha addig meg nem jelenik egy újabb csúcsprocesszor, bár erről még nincsenek biztos információk.  A tárhely egyes források szerint 256 GB lesz. Emellett a telefon híresztelések szerint fröccsenés álló lesz, így a cég biztosan javít a kimenetek tömítésén és a zsanérok megerősítésén.

Reméljük egyre több infót fogunk megismerni a mobillal kapcsolatban. Árakról még nincsenek hírek, de valószínűleg a sorozat előző tagjaihoz hasonlóan, jó mélyen a zsebünkbe kell majd nyúlni.