iPhone 16 Pro Max: Az 5 legnagyobb várható változás

Olvasási idő 2-3 perc!

Milyen változásokat várhatunk az iPhone 16 Pro Max-tól?

Ha nincs 2 perc akkor röviden:
  • Nagyobb Kijelző – 6.9″
  • Vékonyabb káva
  • 2 azaz kettő 48 MP-es kamera
  • Hosszabb akksi üzemidő
  • Még nagyobb tárhely (2 TB?)
Ha van 2 perc akkor hosszabban:

Lássuk mik azok az újítások, amiket a pletykák szerint mostmár az Apple biztosan piacra dob az új iPhone 16 modellcsaláddal.

A kijelző 6.9″

Több forrás alátámasztja (főleg a gyártói szivárogtatás többek között), hogy az iPhone 16 Pro Max kijelzője lesz a valaha volt legnagyobb iPhone kijelző. Az eddig megszokott 6,7″ helyett így nagyjából 0,5cm-el nagyobb lesz a képátló, szélesebb és magasabb is lesz. A szélességre még visszatérünk hiszen még vékonyabb kávát kaphatunk, mint eddig!

A kijelzőkről még: itt olvashattok!

Az új iOS pedig: itt!

A nagyobb kijelző még egyszer

Logikus azt mondani, hogy a nagyobb telefonnak nagyobb kijelzője is lesz vagy fordítva, de az Apple kivételt tehet. Az iPhone 16 Pro modellekben egy úgynevezett BRS – Border Reduction Structure – Határ Csökkentő Felépítés – használatát vezethetik be. A lényeg, hogy még vékonyabb kávával, ha úgy tetszik szélekkel tudják majd gyártani az iPhone 16 Pro modelleket. Például az iPhone 15 Pro modelleknél ez a káva távolság 1.5 milliméter volt az iPhone 14 modelleknél 2.2 milliméter, vagyis a kijelző és a kijelzőt tartó keret vastagsága az a fekete rész, ami “összeköti” a kijelzőt a telefon többi részével.

A jobb kamera

Sony IMX903

Az iPhone 16 Pro Max kamerája még sokkal erősebb és jobb lehet, mint eddig. Összesen 12%-al lehet nagyobb egy egyéni 48-Megapixeles Sony IMX903 szenzor. Jobb energia felhasználással és 14-bites Analóg-Digitális konverterrel (ADC) a nagyobb képminőség elérése érdekében. A Digital Gain Control (DCG) ún Digitális Teljesítmény Kontroll segít majd abban, hogy dinamikus képeket lőhessünk minél kevesebb zajosság mellett. A tervek szerint a 48 MP-es szenzor mellé érkezik a 12MP-s széles látószögű kamera az iPhone 15 Pro Max telefonokból.

A kameráról még itt lehet olvasni!

Az akkumulátor

Az Apple a tervek szerint nagyobb energia sűrűségű akkumulátorokkal kívánja telepakolni az iPhone 16 Pro szériát (reméljük, hogy a normál szériát is). A tervek szerint az akkumulátor mérete nem változna csak a teljesítménye, így is haladva az egyre nagyobb energia kapacitású akksik felé, ami az elmúlt évek akksi degradációját elnézve időszerű. A legpontosabb előrejelzések szerint nem kevesebb, mint (akár) 30 órás üzemidővel érkezhetnek a telefonok, de őszintén nem találkoztunk még olyannal, aki offline 50% os fény és hangerőn nézett folyamatosan Full HD filmet egy iPhone 15 Pro Maxon.

A tárhely

Akár 2TB-os iPhone 16 Pro és Pro Max modelleket is kaphatunk. Ha igaz akkor az iPad Pro-kkal megegyező tárhelyet kapunk, ami azért nem kevés. A tárhely többletet az új Quad-Level Cell (QLC) NAND flash fejlesztésnek köszönhetjük. A QLC NAND röviden arról szól, hogy a jól megszokott ugyanakkora vagy kisebb helyen férjen el ugyanaz vagy több adatmennyiség.

MEGOSZTÁS