M4 Mac mini: Minden, amit eddig tudunk a megjelenésről.

Olvasási idő kb 2-3 perc!

Apple M4 Mac Mini

Az Apple dolgozik a teljes jelenlegi M2 chipes Mac Mini frissítésén, ami reményeink szerint 2024 azaz az idei év végére megérkezhet. Az előző széria 2023 év elején érkezett, úgyhogy lassacskán időszerű a frissítés.

A Design

A Design lényegében nem sokat változott az első Mac mini 2004-es megjelenése óta, picit vékonyabb és kisebb és könnyebb lett. (az Apple mániája a folyamatos “most még vékonyabb” fejlesztés, bízunk benne, hogy rájönnek, hogy nem ez a lényeg ha Pro szinten nem lehet a vékonyítás miatt kihasználni a gépet). Picit változott a design tavaly év elején de, ahogy a lenti képen is látszik, azért szinte teljesen egyformák. Fura is lenne ha komolyabb design váltás történne.

Mac Mini változás az első 2005-ös verziótól.

 

Voltak pletykák, amik reménykedtek egy esetleges átlátszó tetejű modellben, de ez egyelőre nem fog megtörténni, a maga 20x20x4 cm es dimenziójában. Ráadásul a Mac Mini használók nem nézegetni szeretnék, hanem rákötni a perifériákat és dolgozni vagy más kreatív folyamatokra használni.

Az M4

!! M4 chip infók angolul!!

Ahogy már a címből is kiderült az M3-as szériát az Apple a Mac mininél kihagyta, valószínűleg azért, mert ebben a kategóriában nem volt akkora váltás, hogy szóra érdemes különbséget produkáljon az M3 az M2-höz képest de majd az új iPad Prokkal bemutatott M4.

Várhatóan a MacBook Pro szériák is megkapják az M4-et bár, lehet hogy újabb játékra hív az Apple és a MacBookok páratlan számozású M chipet kapnak.

Az M4 10-magos CPU és GPU teljesítménnyel érkezik így M2-höz képest az M4 50%-al gyorsabban végzi el a munkát és a renderelést is 4x gyorsabban fejezi majd be. Az M4-el kapunk még egy 16-magos Neural Egine és jó eséllyel kezdeti integrált A.I.-t is.

A megjelenés dátuma 

A további pletykák szerint az új 14 és 16 colos MacBook Pro modellekkel érkezhet az M4-es Mac mini és ahogy már korábban említettük az Apple a Mac szériákat év végére vagy elejére időzíti.

Jelenlegi időszámítás alapján az új iPad Pro vonallal együtt számolva az iPhone 16 bemutatásáig biztosan nem fogunk nyáron új Apple termékkel találkozni. Fontos az is, hogy az iPhone bemutató után nagyjából 2 hónap várt az Apple a MacBook-ok piacra dobásával.

Addig is itt van az M4 iPad széria:

MEGOSZTÁS