Itt ellenőrizheted, hogy a Facebookos adataid kiszivárogtak-e

A napokban jött a hír, hogy 533 millió Facebook felhasználó személyes adatai szivárogtak ki. Ezek az információk most elérhetőek az interneten. Fel lehet őket használni különböző internetes csalásokhoz, gyakorlatilag szabadon visszaélhetnek velük a kiberbűnözők. 

Azóta már kiderült, hogy 377 ezer magyar Facebook felhasználó is érintett, nekik az e-mail címük, telefonszámuk, nevük, születési dátumuk, tartózkodási és lakóhellyel kapcsolatos információik kerültek fel a világhálóra. Azt azért tudni kell, hogy nem olyan friss adatokról van szó, még 2019-ben lettek begyűjtve egy hiba miatt.

Már több helyen is lehet ellenőrizni telefonszám vagy Facebook azonosító megadásával, hogy érintettek vagyunk-e, készült egy magyar nyelvű webes alkalmazás is, amit ezen a linken keresztül tudsz elérni.

Használata nagyon egyszerű, elég ha bemásolod Facebook profilod linkjét (https://www.facebook.com/xyz) vagy megadod a telefonszámodat. Ha szerencséd van téged nem érint a dolog, amennyiben igen, sokat nem tudsz tenni, de azért érdemes jelszót változtatni, illetve beállítani a kétlépéses hitelesítést.

A későbbiekben kaphatsz megtévesztő e-maileket, megpróbálhatnak átverni, ajánlott lesz az ilyen megkeresésekkel óvatosnak lenni.

Ez is érdekelhet:

10 év börtönt kapott egy férfi, mert Facebook-ozott

Idegesítő funkció érkezik a Google Maps-ra

Május 5-től óriási változás lép életbe az Androidos mobilokon